Lagbanner
Inför Champions League-lottningen
Stankovic: "Tänk om Alavi har rätt?"

Inför Champions League-lottningen

Alavi tipsar kring hur kvartsfinalerna kommer att se ut.

Imorgon kommer många, många supportrar att ha blickarna mot tv-rutan och den viktiga Champions League-lottningen. Förutom de supportrar vars lag fortfarande finns med i den finaste turneringen av dem alla, kommer säkerligen även "laglösa" tittare att se på lottningen. 

Naturligtvis är det alltid svårt att på förhand räkna ut vilka som ska paras ihop. Den här säsongen har Uefa haft "återförening" som ett tema, här följer ett par exempel:

Real Madrid - Milan (Kaká)

Real Madrid - Lyon (Benzema)

Barcelona - Inter (Zlatan och Eto´o)

Inter - Chelsea (Mourinho)

Nu väntar då kvartsfinalerna och jag skall försöka bena ut det hela och ge det som jag tror kommer att bli morgondagens lottningar. Jag kommer även ha ett garderingslag vid sidan som skulle kunna eventuellt paras ihop ifall min första "säkra" tippning inte går hem. Vi kan först blicka på de lag som då avancerat, där vi endast hittar ett lag som finns kvar från Spanien (Barcelona) efter att båda Madrid-lagen samt Sevilla försvunnit. Här kommer alla lag:

Arsenal (England)

Barcelona (Spanien)

Bayern München (Tyskland)

Bordeaux (Frankrike)

Internazionale (Italien)

Lyon (Frankrike)

Manchester United (England)

CSKA Moskva (Ryssland)

Om lottningen går som jag tror lär dessa få möta varandra:

Arsenal - Inter (garderingen: Arsenal - Bordeaux):
Mitt första tips blir att Arsene Wenger kommer att inte bara få möta Inter igen i Champions League utan även få möta en gammal fiende i José Mourinho. Vem minns inte de stora mötena från 03/04 mellan dessa två lag? På Highbury blev det 0-3 till Inter och på San Siro 1-5 till Arsenal. Mourinho var nöjd och lycklig efter matchen mot Chelsea men menade att han inte var tillfredställd ännu utan sökte efter större utmaningar i slutspelet. Varför inte försöka sig på att slå ut en gammal derbykonkurrent och framför allt ett till london-gäng? 

Garderingen här blir att Arsenal i annat fall får Laurent Blancs Bordeaux, det blir därmed ett möte mellan två franska genier. En professor och en docent kanske? Arsenal och Bordeaux har under den senaste tiden haft en hel del kontakter på grund av Chamakh som Arsene Wenger vill se på topp. Kan han bli den som skickar ut "The Gunners"?


Bordeaux - CSKA Moskva (garderingen: CSKA Moskva - Manchester United):
I varje Champions League-slutspel får vi se på lottningar där de mindre lagen i turneringen får möta varandra. Säsongen 07/08 ställdes exempelvis Schalke 04 mot Porto och då har jag inte ens tagit upp kvartsfinalen mellan Lyon och Porto från 03/04 m.m. Därför tror jag att morgondagens lottning gör att dessa två lag lottas mot varandra. Har man lyssnat på Platini så vore detta något av en önskelottning för honom och hans nya policy. 

Garderingen blir att Manchester United får möta ett ryskt lag, som man brukar göra i Champions League. Dessa möttes nämligen redan i gruppspelet där det blev svettigt på Old Trafford med ett kryss (3-3) i en galen tillställning. CSKA Moskva ledde även ett bra tag med hela 1-3 under den matchen och har därmed visat att de kan stå upp mot bra motstånd.


Barcelona - Manchester United (garderingen: Barcelona - Lyon):
Denna lottning är nog den värsta tänkbara för de båda lagen. Men det känns som att dessa två kommer drabbas samman förr eller senare och något säger mig att det blir innan finalen på Bernabéu. En lottning mellan dessa två vore intressant då vi har Rooney på ena sidan och Messi på andra sidan som kommer göra allt för att vinna skytteligan och guldbollen. Det blir inte bara en kamp mellan mästarna Sir Alex och Pep Guardiola utan även en repris på finalen från Rom. 

Garderingen blir att Barcelona istället får Lyon som imponerade genom att slå ut Madrid från åttondelen. Barcelona och Lyon stötte på varandra under fjolårets slutspel i åttondelen där Barcelona kunde besegra fransmännen.


Bayern München - Lyon (garderingen: Bayern München - Inter):
Något säger mig att Bayern kommer vara det lag som får den "bästa" lottningen imorgon. Peter "Tysken" Antoine menar att hans lag ska ha Barcelona så fort som möjligt i slutspelet för att utkräva en hämnd. Han syftar naturligtvis på slakten på Camp Nou som hans lag fick genomlida förra säsongen i kvartsfinalen. Jag tror dock att det blir ett franskt lag och varför inte då ett lag med Kim Källström. Jag tror att Lyon och Bayern hade passat varandra riktigt bra och kunnat bjuda på två mycket intressanta matcher. Jag skulle även kunnat säga att Bayern får Bordeaux då de faktiskt träffade på varandra under säsongens gruppspel. Men något säger mig att det blir Kim Källströms Lyon istället.

Garderingen är att det blir José Mourinho och Inter som blir motståndet, även det en mycket intressant eventuell lottning. Framför allt skulle ett sådant möte innebära att två gamla lagkamrater möter varandra, syftar naturligtvis på landslagskollegorna; Arjen Robben och Wesley Sneijder som spelade tillsammans i Real Madrid. Det har inte heller bjudits på många möten mellan dessa två genom åren.

Sammanfattning:

Arsenal - Inter/Bordeaux

CSKA Moskva - Bordeaux/Manchester United

Barcelona - Manchester United/Lyon

Bayern München - Lyon/Inter

Nu kommer säkerligen lottningen bjuda på helt andra matcher bara för att jag skrivit detta. Kom ihåg en sak, mitt tips är långt ifrån säkert. 

Jag skulle inte lita på det om jag vore du..

Hassan Alavi2010-03-18 17:50:00
Author

Fler artiklar om Spanien