Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Inte bara Zlatan som har det tufft

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Inte bara Zlatan som har det tufft

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Även om man inte kan tro det när man läser svenska tidningar så är det fler än Zlatan Ibrahimovic som har problem. Svensken som blev petad mot Stuttgart och inte gjort mycket mer än att få rött kort mot Almería på sistone är nämligen i gott sällskap när Marca listar fler med problem.

Vi börjar med Diego Forlán. Vinnare av Guldbollen och Pichichin 2008/2009 med totalt 32 mål. Idag ligger Uruguayanen på 12 mål hittills och lär inte skyffla in 20 mål till under det som återstår av säsongen om jag säger så.

Såhär ser det ut för de andra stora ligornas Skyttekungar från 08/09.
* Zlatan själv gjorde 25 baljor i Inter, idag har han målat 12 gånger.
* Nicolas Anelka vann Premier Leauges skytteliga med 19 mål. Idag har han gjort 8.
* Wolfsburgs Grafite gjorde 28 mål i Bundesliga. Idag ligger han på 8.
* Gignac gjorde 24 mål i den franska ligan. Idag har han gjort sex.
* I Holland har AZ´s El Hamdaoui och i Portugal har Nacional Madeiras Nené inte alls lyckats i år.

Det är anmärkningsvärt att egentligen samtliga Skyttekungar misslyckas i år. Visst går det i vågor det här med målskyttet men att alla ska stagnera samtidigt håller jag som otroligt. Första tanken var att alla försöker toppa formen till VM men alla är ju inte delaktiga där. Det måste istället handla om en gemensam förbannelse som någon delat ut.

Den enda som egentligen håller måttet, dock utan att vara Pichichi, är David Villa som år efter år ligger kvar i toppen. Något som tillsammans med faktan ovan kanske säger mer hur bra Villa är än något annat. Hur svårt det måste vara att år efter år kunna prestera. Och det gör Villa bra.

Om 2010 inte är de stora målgörarnas år så är det iallafall de stora arvtagarnas år. Leo Messi och Higuaín leker i La Liga,, Di Natale är just nu bäst i Calcion och firma Rooney och Drogba har ju gjort en del mål i sina respektive lag. Rätt okej namn de också....

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-03-20 09:30:00
Author

Fler artiklar om Spanien