Lagbanner
I min värld
Världens bästa på La Romareda.

I min värld

Ni vet hur det går till. I min värld bestämmer jag. Här kommer jag att skriva om det som rör och rört sig i mitt huvud och i mitt hjärta såväl under veckan som denna very morgon. Högt, lågt, objektivt, subjektivt. Dumheter och allvar. Inget är heligt.

Efter visst uppehåll.

Den nuklära loppan 

- Nej, säger Zaragozas tränare José Aurelio Gay. Vi förlorade inte alls mot Barcelona. Vi förlorade mot Messi.
På något sätt är det, för mig som zaragocista, trösterikt. Jag förlorar hellre mot Messi än mot Barca. Det går inte att ta den talang han besitter ifrån honom, den går inte att ifrågasätta eller ens med livligaste fantasi försöka förneka, och är det något som tilltalar mig så är det sådant.
Jag får ge efter.
Barcelona var inte så särskilt bra mot Zaragoza igår.
Men Messi var magisk.
Och först lät man påskina att han inte ens skulle spela. Han hade problem med tänderna. Om inte Real Madrid vunnit dagen innan hade han kanske blivit kvar på bänken (då hade vi säkert vunnit, allt är alltså deras fel), men Guardiola är inte dum.
Han vet vad Messi betyder för sitt lag. Allt.
Just nu är det så, och har så varit, de senaste omgångarna.
Nej, det är inte en bra sak, även om det funkar så länge Messi i nuvarande form kan medverka.

Det finns för tillfället ingen som med legala metoder kan sätta detta kärnkraftverk ur bruk. Det är förmodligen lika gott, inte ens jag hade velat missa det här även om jag tycker att vi borde kvitterat och till och med gått om på övertid för att slippa smärtan, förstås - och jag ägnade alltför många timmar efter matchen åt att vara dålig förlorare.
Messi hittar vägar eller skapar dem.
Inte bara åt sig själv.
(Visst var det härligt att se honom riktigt förbarma sig över Zlatan som gjorde ett alternativt hattrick i brända, öppna målchanser. Skadeglädje. Ah.)

Jag tycker inte att jämförelserna med Maradona som absolut ska göras i tid och otid hör hit. Alls. Fotbollen har förändrats sedan Diegos glansdagar och hade han exempelvis spelat i Zaragoza igår så hade han varit ännu en av dem som fick se sig förbisprungna, bortfintade, ägda av Leo.
Tycker gott man kan låta människor vara begåvade oberoende av varandra. Det finns inte ett visst antal procents talang som vi tvingas dela på allihopa. Maradona har inte tagit 20% already och lämnat 80 kvar för vad tid som återstår.
Varför inte bara säga 'den bästa sedan Maradona' istället för 'bättre än Maradona'? Vi kommer aldrig att kunna avgöra det, vem av dem som är bäst, egentligen, eftersom de aldrig kommer att spela mot varandra på lika villkor.
Och med handen på hjärtat spelar det väl ingen större roll, heller?
Lika illa är det att kalla Messi för Messias. Förstår ni inte att ni genom att göra det menar att han är mindre bra i egenskap av sig själv, att 'bara han' inte räcker, att det är lite nedlåtande?
Speciellt som de flesta av oss är ateister i ett sekulariserat samhälle.

De som säger att det inte finns ord nog att beskriva Leo Messi med förstår varken språk, fotboll eller magi.
Att med ord ringa in honom är rätt lätt.
Till och med jag klarar av det.
Såhär:
Messi.
Det omfattar allt, det räcker så.

Nu går vi vidare - för tillfället, det blir mycket Barcelona idag och för det ber jag om ursäkt, jag har efter gårdagen helt enkelt mycket att säga. 
Idag blir det såhär, helt enkelt.

Måndag som det är tänkte kanske alla (nåja) de som inte jobbar att det kunde vara trevligt att se lite fotboll på kvällen, kanske kring niotiden.
Men oh noes!
I Spanien är är 21:00-matchen av Segundakaraktär, eftersom BBVA-omgången avslutades igår. Betis - Castellon är det som går av stapeln och det här är i allra högsta grad ett intressant möte. De grönvita har nämligen chansen att göra anspråk på den tredje uppflyttningsplatsen.
Vinner de ikväll landar de på samma poäng som sensationen Cartagena, som lite snörpligt förlorade mot Celta Vigo i helgen.
Visst kunde TV4 Sport gott ha kostat på sig att visa det här? Gult kort till dem. Det hela påminner mig om deras brutna löfte från förra säsongen. Tobias Garcia och jag drev en liten kampanj där vi försökte få dem att visa återstoden av Segunda då Primera avslutats. Det hade rört sig om tre omgångar, det var mycket spännande, absolut ingenting var avgjort. Och vi blev lovade detta.
Ja, skrev man. De skulle ordna med några matchen, prioritering skulle ligga på Rayo Vallecano och Zaragoza som tillsammans med Hercules (och den paranoida Mandia) slogs om tredjeplatsen. Haha, talk is sweet.
Rent hypotetiskt; om Barcelona åkt ner i Segunda....

Rött kort:
>>Namn: Delarocha » Svara inlägg
Sänt: 2010-03-22 00:42
Nina kanske håller på Zarago
sa på grund av deras väl beteende och härliga publik som buar åt mörka spelare och inte kan fotboll för fem öre. De gnäller ju så fort ett inkast går emot dem. De får gärna lära sig reglerna innan de öppnar käften igen. <<

Den här människan har seriösa problem. Han har skrivit samma sak till mig med lite andra, ännu fulare ord förr. Den gången "kunde inte" moderatorerna spärra honom som de "tänkte" för att de "kom inte in i admin just då".
(Själv tror jag det är forumshierarkin som talar jag, men det är förstås bara spekulationer.)

Ska vi sansa oss lite? Går det med er?
Såhär är det. Om man nödvändigtvis måste börja prata etniciteter (det tycker jag är onödigt från början, jag nöjer mig med att konstatera att den enda ras som finns i vårt fall är människan - eftersom vi kan få barn med varandra oavsett var vi råkar vara födda är vi enligt de biologiska reglerna samma sort, punkt)så förekommer det i alla lag utom de "charmigt patriotiska" Athletic Bilbao spelare från alla möjliga tänkbara länder. Med lite enkel uträkning kan man därifrån dra slutsatsen att La Romareda med relativ regelbundenhet gästas av människor som kommer överallt ifrån i världen.
Vi har alltså "mörka spelare" på besök allt som oftast. Igår hade vi som bekant fint främmande, bland annat av Keita och Yaya Touré.
Vad hände med dem? Ingenting.
Vad har hänt tidigare säsonger - Eto'o-incidenten för ett antal år sedan borträknat?
Lika lite.
Eller vad säger Delarocha? De andra kanske inte är "lika mörka" som Eto'o? Eller bara inte "lika mycket värda"?
Låter misstänkt likt rasism, det, tycker jag. Att först sitta där och döma och sedan hålla på och göra skillnad sådär.
Någonstans brister förstås någonting. Jag menar, oförmåga att glömma, förlåta och gå vidare, oförmåga att diskutera med oliktänkande utan att nedfalla i förakt och bittra påhopp och anklagelser oförmåga att stava...
Det är förstås inte lätt när det är svårt.
Still. Utvisad.
Haaaaaaaater!
Usch.

Bubblare: Alla de culés som kände sig tvingade att skriva saker som >>Sen yeaaaaaaaa va skönt att Messi får ha lekstuga mot Ninas favorit lag. Den där Nina går mig på nerverna<<. Alltså jag är ödmjuk inför den betydelse ni tillskriver mig, men ni prioriterar konstigt, kära ni.
Tänker att supportrarna till den klubb som leker världssamvete borde leva lite som de predikar.
Tänk seny, va, är det inte så ni säger?
Och nej - naturligtvis gäller detta inte alla. Känns onödigt att påpeka men man vet aldrig. Jag "borde förstås stå över detta" men eftersom det blir likadant och i samma omfattning med jämna mellanrum rinner bägaren över rätt fort numera.
Är helt enkelt förbannat trött på dem. Förmodligen är det ömsesidigt.


Veckans lag enligt 4-3-3: 

Målvakt: Diego Alves, (Almeria)
Högerback: Mattioni, (Mallorca)
Mittbackar: Gabi Milito, (Barcelona), Flaño (Osasuna)
Vänsterback: Christian (Racing)
Höger ytter: Pedro Leon (Getafe)
Centralt: David Silva (Valencia)
Vänster ytter: Eliseu (Zaragoza)
Anfallare: Osvaldo (Espanyol), Colunga (Zaragoza), Messi (Barcelona) 


Nu är vi rädda om varandra tills vi hörs igen tycker jag!

Har Messi något tak? 


Nina Ljung Fredman2010-03-22 15:29:00
Author

Fler artiklar om Spanien