Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Back to normal?

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Back to normal?

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Tänk vad fort det går att ställa allt till rätta igen. Zlatan missade, missade och missade och hade uppenbara problem. Problem ända tills Leo Messi fixade en straff som Z enkelt kunde slå i mål och vips var förbannelsen bruten. Zlatan och gör mål och lagkamraterna passar honom bollen igen. Eller?

I min värld är den stora frågan inte om Messi gav bort straffen till Zlatan för att han skulle komma bort från sin förbannelse utan snarare för att han skulle hålla tyst.
När jag var yngre brukade jag spela tennis mot en barndomsvän till mig som var fruktansvärt dålig förlorare. Jag vann varje gång och varje gång (nästan) smulade han sönder sitt raket mot asfalten och pratade knappt med mig på en dag efteråt. Till slut gick det så långt att jag helt plötsligt tappade formen i slutet av varje set och till sist förlorade matchen. Medvetet för att jag inte orkade med osämjan som annars skulle uppstå. Min kompis förstod säkert hur det låg till men so what - han fick vinna och båda var nöjda. Vänskapen fortskred utan komplikationer. Förstår ni liknelsen?

Jag säger inte att det är såhär det gått till men det är en teori. Ni vet, ett gnälligt barn blir tyst när det får godis, eller för all del Kviborg när han får en kall en när vi är på resa, och allt blir så mycket mer vänskapligt och trevligt....

***
Hur mycket jag än gillar Ibra så är han verkligen inte i balans just nu. Det såg man tydligt. Inte minst på straffen som inte heller den var bra. Jag kan bara gissa vad målet betydde för Zlatan. Låt oss hoppas att jag har någorlunda fel i det jag skriver ovan och att vi snart ser honom i gammal god form igen.

***
Leo Messi. Hyfsat andra mål han gör. Så låg tyngdpunkt, så kvick i vändningarna och så bra med bollen. Lämnar den någonsin hans fot? Tvåfotaren han gör efter brytningen på mittplan är bland de sjukaste jag sett och vändningen i straffområdet som leder fram till 0-2 likaså. Som Zaragozas Gay uttryckte det. "Som Maradona, fast kvickare".

***
Om Messi & Co. öser in mål i Primeran så är det desto lugnare i Segundan. Fyra herrar ligger i topp i skytteligan med tolv mål vardera. I Primeran är det minst fem som passerat den gränsen.

I helgens omgång (båda divisionerna har en match kvar) gjordes det 34 mål i Primeran mot för 20 mål i Segundan. 14 måls skillnad, nästan två mål per match. Ganska stor diff om ni frågar mig.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-03-22 17:50:00
Author

Fler artiklar om Spanien