Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Zlatan är skillnaden

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Zlatan har fått väldigt mycket kritik den senaste tiden, så också av mig, men efter tre mål på de senaste matcherna ska det mesta nu vara i sin ordning igen. Eller?
Ja, tittar vi längre tillbaka än så, så ser vi faktiskt att Zlatan kanske fått oförtjänt mycket skit.
Fotboll är en sport där det går ut på att vinna. Inte göra mest mål. Och det är ju precis det Zlatan har gjort.

I ligan har Zlatan egentligen gjort det matchavgörande målet hela fem gånger vilket i sin tur innebär två extra poäng per match vilket en seger ger i förhållande till oavgjort.

* Mot Getafe öppnade Zlatan målskyttet efter 66 minuters dödläge. Att Messi sedan gjorde 0-2 två minuter före full tid är av akademisk betydelse.
* El Clásico på Nou Camp. Zlatan gör matchens enda mål
* Espanyol hemma. Zlatan gör matchens enda mål
* Osasuna hemma. Zlatan öppnar målskyttet efter 72 minuters dödläge. Att Bojan sedan gjorde 2-0 två minuter före full tid är av akademisk betydelse.
* Mallorca borta. Zlatan avgör med matchens enda mål

Alltså har Zlatan gett sitt Barcelona hela tio poäng mer än vad de annars skulle fått om vi utgår från att någon annan inte skulle ha gjort mål i Zlatans ställe. Och det är inte fy skam när tabellen ska summeras framåt vårkanten ska ni se.