Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Jerez de la Frontera

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Jerez de la Frontera

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

När jag läste på Högskolan lärde jag känna flera utbytesstudenter från Jerez de la Frontera. Ett glatt och partysuget gäng som aldrig sa nej och ända sedan dess har jag varit på väg att besöka denna för mig okända och spännande del av Andalusien. Tyvärr har det inte blivit så, jag skäms, men jag har iallafall kunna följa stadens fotbollslag genom alla dessa år - Xerez.

Med uppriktig glädje såg jag Xerez avancera till Primeran inför den här säsongen och jag trodde nog att lagbygget Xerez med lite flax skulle kunna hänga kvar tämligen enkelt. Men istället har Xerez inte gjort någon människa glad. Inte förrän nu.

För efter 4-2 på Málaga, 2-1 mot Tenerife, 1-1 mot Sevilla och nu 3-0 mot Valladolid så lyser solen på Xerez igen. Laget ligger förvisso fortfarande sist men klättringen har börjat. Nu är det bara två poäng upp till nästa lag och sju till strecket. Epitetet ligans sämsta lag ever har tvättats bort och drömmen om fortsatt spel lever.

Välkommen in i matchen Xerez!

***
Det blir inte Jerez den här våren heller men väl Glasgow. Imorgon bär det av till det dimmiga landet för lite Highlands, whiskey, kiltar och såklart fotboll. Glasgow Rangers here I come!

Glad Påsk!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-03-30 18:54:00
Author

Fler artiklar om Spanien