Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Skottsk ligamatch

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Skottsk ligamatch

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Tillbaka efter en påskhelg i Skottland. Ett otroligt fint land jag blev väldigt imponerad av på många sätt och vis. Dock inte fotbollen. Hur mycket jag än försvarat tänket att en liga bara har mer än två lag (spanska?) så kan jag inte längre stå emot. Fy fan vad crappy den Skotska ligan måste vara!

Förvisso domineras även den spanska ligan av två lag och så vidare, och så vidare, men den matchen jag fick se mellan Glasgow Rangers och Hamilton Academics (vilka är de?) var inte av någon större rang. Rangers som i stort sett redan avgjort ligan gjorde mål efter tio minuter och slutade sedan spela varpå ett uselt bortalag tilläts föra spelet.

Det resulterade i mängder av bortslagna bollar, inkast och gåfotboll. Med lite flyt hade Hamilton fått in ett mål och Rangers fått skylla sig själva för bristen på motivation, men icke. Det jag tar med mig från matchen är istället Ibrox fina arena och den arga brittiska publiken som inte missar ett tillfälle att häckla en spelare, oavsett lag.

Nej tack, jag ser hellre Xerez - Valladolid på plats än Rangers - Hamilton en gång till. Den Skottska ligan må bara ha två lag men i Spanien finns det fan fler vill jag lova. Åtminstonde när det gäller underhållningen!

***
Den skottske spanjoren jag hört så mycket gott om men aldrig sett spela byttes in när det var tio minuter kvar och vips så hände det grejer direkt. Nacho Novo har mycket kvar att bevisa innan han spelar på någon högre nivå men i Skottland håller den lille bredaxlade spanjoren mycket hög klass. Med en snabbhet och hårdhet i kroppen som många spanjorer saknar skulle det vara intressant att se honom i en bättre liga i framtiden.

***
Tur det finns annat än fotboll ibland. Skottland bjuder på mycket underhållning. Inte minst på Whisky-destillerier ute på landsbygden á la Hem till gården men också genom modernt och ungdomligt stadsliv i Glasgow. Tillsammans med mörka, skummrika drycker blev hela färden mycket minnesvärd. Bara hoppas man får förmånen att bevittna en landskamp eller liknande där inom en snar framtid...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-04-04 15:46:00
Author

Fler artiklar om Spanien