Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Jösses Amalia!

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Jösses Amalia!

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Jag säger som Viasat-kommentatorn Niklas Holmgren efter Andreas Andersson 4-3-mål mot DIF för en massa år sedan: "Det är derbyts sjunde mål, jösses Amalia!"

Leo Messi, vad finns det att tillägga? Han är snuskigt bra, så bra att både motspelare och medspelare ser ut som bakfulla vänsterbackar i BK Badboll. Det blir svettigt detta för Real Madrid i El Clásico.

Ingen lycka för kollega Johansson i SVT:s "Vem vet mest" - men lite oflyt med frågorna hade du allt! Själv spelade jag Bingolotto en gång i tiden, 1992, en gång vann jag lådan, i den låg en hummer...

Bevittnade Las Palmas-Cartagena på plats i lördags och "jösses Amalia" vilken humor efter slutsignalen då en frustrerad hemmapublik viftade med näsdukarna och krävde ALLAS avgång. Humor. Las Palmas föll så klart, om ni undrar.

Om man är det minsta fotbollsintresserad så bör man se El Clásico klockan 22:00 på lördag. Så lås in frugan, muta barnen med donken och bunkra in ett par kalla i kylen - två timmars fotbollsporr utlovas! Som det ser ut just nu tippar jag 7-7. Minst.

Efter att ha sett AIK:s fyra första matcher som regerande mästare och jämför det med spelet i den spanska ligan så undrar jag på riktigt om det är samma sport jag tittat på? Högst tveksamt.

Barajas nya terminal kan vara Europas längsta, dessutom i egenskap av att det inte finns någonting att göra där inne heller...

Clemente! Äntligen tillbaka på en tränarbänk, in i krislaget Valladolid och visst kan han rädda klubben med sin rutin. Bara att ställa askkoppen bredvid tränarbänken, för här fimpas inte! Icke.

Messi då? Är han den bästa genom tiderna? Mycket möjligt. Men i min värld måste man leda sitt land till VM-guld först, som Maradona, som Zidane och som Pelé. Löser han det så är han där uppe om inte nu just Maradona coachar bort Argentina i VM, till och med hans jycke har börjat tröttna på snubbens taktiska kunskaper...


Christopher Kviborg2010-04-06 22:36:00
Author

Fler artiklar om Spanien