Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Räddaren i nöden

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Räddaren i nöden

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Veckan har varit rent usel. Först GAIS - AIK på Råsunda i det som kallas Allsvenskan men som jag fortfarande inte lärt mig älska. Sen Glasgow Rangers - Hamilton Academics på Ibrox i det som kallas Premier Leauge. Något jag aldrig vill se igen. Och sen Vem vet mest...

Ja ni hörde rätt. Jag gjorde ett tappert försök att visa mina kunskaper i Svt´s program men ödet ville annat. Med två riktigt usla frågor sköt jag mina egna drömmar i sank. "Bara jag svarar rätt på en fråga och inte åker ut först så är jag nöjd". Och så blev det precis så. Naturligtvis.

Istället undrar jag om inte Kviborg skulle gjort succé. Damen bredvid mig fick nämligen frågorna "Vilket lag vann SM-Guld 2009?" och "Vilket lags fotbollsspelare kallas för galácticos?". I en och samma omgång! Och jag fick dras med vad en Sesmolog gör till vardags. Ridå.

Men nu är det dags att sluta deppa - nu börjar det likna något!
Tack gud för sådana som Leo Messi. Inte ens den mest inbitne Madridistan kan tycka illa om eller sluta låta sig beundras över argentinaren. Precis som varenda fotbollssupporter på motsatt sätt gjort över Raúl. Det Messi gjorde igår var magi. Jag låter det stanna vid det. Ni vet alla vad som hände. Fyra mål - F.Y.R.A.!

***
El Clásico, matchernas match. Först lär man sig älska el clásico sedan fotboll. Sedan skaffar man sig ett favoritlag. Och blir det inget av de två ovanstående, då älskar man el clásico iallafall.

Inför förra årets el clásico på Bernabeu var jag inte ens orolig att Barcelona skulle vinna. Trots att Realfansen då trodde på framgång.
Idag är förutsättningarna liknande men också väldigt annorlunda. Idag hyser jag större tvivel på Barcaseger. Los Blancos har spelat fantastiskt bra och har alla möjligheter i världen att vinna.

I dagens Fuera tippade jag 3-1 till hemmalaget men då måste Messi stoppas. Med den form han är i nu kan han ensam avgöra vilken match som helst. Det såg vi igår. Och vi kanske ska vara glada att hockey inte är större i Spanien än vad det är. För med äkta kanadensisk mentalitet skulle det bästa sättet att stoppa Messi vara att ta bort honom ur matchen för gott.

Jag hoppas att så inte sker och jag tror inte heller det. Men räkna med att Realspelarna tänkt tanken och kommer gå hårt åt den lille argentinaren. Skaderisken kommer skjuta i höjden...

***
Till sist. Jag säger det igen. Oavsett vilket lag som vinner. Ligan är inte avgjord efter el clásico.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-04-07 21:35:39
Author

Fler artiklar om Spanien