Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Våren är här

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Våren är här

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Solen skiner, snön har smält, vindarna är ljumna och ta mig tusan om jag inte kan höra en fågel kvittra. Våren är här. Äntligen! Det är nu man ska njuta. Gärna på en uteservering eller en gräsmatta med grillpinnen i högsta hugg. Det är också nu fotbollssäsongens bästa del börjar. Inte minst med tanke på el clásico men speciellt också för att det nu drar ihop sig med säsongsavslutningen. Alla stora ligor i Europa ska avgöras inom en dryg månad. Likaså alla inhemska cuper, Champions Leauge och Europa Leauge. Och efter det börjar VM. Livet är gott såhär på våren. Det är nästan med barnslig förtjusning jag ser fram emot detta.

Vad finns det då annars att säga en dag som denna? Jo det var ju inte helt utan kontroverser som Valencia fick åka hem ur, den glömda, Europa League igår. Zigic tröja strimlades sönder av Juanito och alla trodde på straff. Alla utan den tyske domaren Florian Meyer förstås. Vilda protester från los Che och förståeligt mer avvaktande attityd hos Atlético.

Jag vet själv inte vad jag ska säga om situationen men en sak är tyvärr säker. Det ska mycket till för att en domare ska blåsa straff i ett sådant läge i en sådan match vid den tidpunkten. Hur han än gör får det oerhörda konsekvenser för någon. Sad but true.

***
Eto’o och Robben. Två herrar som inte fick plats i den spanska ligan. Två herrar som nu lett sina respektive nya lag till semifinal i Champions Leauge. Och på ett imponerande sätt dessutom. Jag gissar på att en CL-final på Bernabeu vore en rätt skön känsla för de båda profilerna. Inter – Bayern München alltså. En rätt skön käftsmäll på alla som sagt att den spanska och engelska ligan står i en klass för sig. Och på tal om det – var är de engelska lagen?

***
För övrigt är det rätt kul att se två spanska lag ställas mot varandra i Europa. Denna gången precis som i ligaspelet men med skillnaden att en utländsk domare nu dömde. Och utskällda usla spanska domare eller inte, det gick inte sådär jättelysande för en tysk heller om jag säger så. Den spanska ligan kanske är för bra för någon domare?

***
Trevlig helg!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-04-09 18:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien