Lagbanner
EXTRA: Strejk stoppar spanska ligan

EXTRA: Strejk stoppar spanska ligan

En strejk ser ut att sätta stopp för den spanska fotbollen i helgen. Problem med löneutbetalningar påstås vara orsaken.

Förhandlingarna mellan det spanska spelarfacket och ligan har brutit samman. Det innebär att landets fyra högsta ligor går ut i strejk 16-19 april.

Strejken innebär att spelarna inte medverkar i officiella tävlingsmatcher som spelas mellan lag i Primera, Segunda A, Segunda B och Tercera”, berättar man i ett pressmeddelande.

Konflikten gäller sent, eller aldrig utbetalda löner. En verklighet för många spanska spelarna i de lägre divisionerna, hävdar spelarfacket. En majoritet av de 6000 medlemmarna ställer sig nu positiva till en strejk. 

Detta är mycket väl effekten av den djupa ekonomiska kris Spanien som land genomgår. Det har tidigare rapporterats om strejk i spansk media men många har trott att förhandlingar mellan de två stridande parterna skulle lösas. Nu sitter det spanska fotbollsförbundet i en rejält jobbig sits då ett redan tajt spelschema blir alltmer fullt. 

Än finns det tid att lösa detta och kanske kommer ena parten, troligen förbundshållet, kohandla med spelarna - för har man råd med en strejk i detta skede? Ytterst tveksamt.

Källa: Wall Street Journal

Christopher Kviborginfo@svenskafans.com2010-04-12 14:04:00
Author

Fler artiklar om Spanien