Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Det är mycket nu

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Det är mycket nu

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Knappt har krutröken lagt sig från el clásico förrän det är dags igen. Barca har gjort ett ryck i ligan men den är för den sakens skull inte avgjord redan. Real Madrid har bortamatch mot Almería och Barca hemmamatch mot Depor. Och sen i helgen, om det inte är strejk, tar Real emot Valencia hemma på Bernabeu medan Barca då möter Espanyol i ett lurigt derby. Ja ni hör själva. Det kan gå hur som helst.

***
Strejk. Eller? Ja det verkar inte bättre. Något säger mig dock att ligan är igång i helgen iallafall....

***
Min el clásico-kväll gick verkligen i spanskt tema. Först lite Gazpacho nedsköljt med Sangría och efter det Paella med lite vino tinto framför tv-uppladdningen dryga timmen före matchstart. En helt fantastisk tv-kväll med andra ord och hade det inte varit för det göteborgska vindarna som knackade på fönstret så hade jag trott jag varit på plats i Spanien. Och jag kan inte låta bli att bli imponerad av TV4 som visade en sådan lång uppladdning. Det ger fotbollsfeber. Mer sånt!

***
Messi och Xavi i all ära men den som imponerade mest på mig var faktiskt Valdes i mål. Den gode Victór hade kanske inte mest att göra men det han gjorde gjorde han väldigt stabilt. Valdés har en bit kvar till Casillas men han har absolut tagit ett steg framåt den här säsongen.

***
Kul spelschema förresten då LFP försöker bibehålla intresset i ligan med att para ihop andra intressanta matcher samtidigt som el clásico. Barcelonas andralag Espanyol mot Madrids andralag Atlético, Andalusderbyt mellan Málaga - Sevilla och "derbyt" mellan Mallorca och Valencia. Visst kommer de flesta andra matcher i skymundan av el clásico men när man väl tittar på dem så var de riktigt underhållande.

***
Thats it. Jag lämnar el clásico bakom mig för den här gången. Nya tag redan imorgon med omgång 32.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-04-12 19:13:00
Author

Fler artiklar om Spanien