Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Del Bosques dilemma

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Del Bosques dilemma

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

VM i Sydafrika närmar sig med stormsteg och mitt i ligaspurten är det dags att tänka på landslaget igen. Inte för att det är dags för landskamp igen utan för att det är dags att tänka på vilka spelare som ska med till Afrikas första världsmästerskap. Och frågan är inte helt given.

Ända sedan EM-säsongen 2008 har la Selección haft en grundstomme som spelat de allra flesta matcherna. Luis Aragonés byggde upp laget och Vicente del Bosque har tagit vid där han slutade. Och med spelare från Barcelona, Real Madrid, Valencia, Liverpool, Arsenal, Sevilla och Villarreal har la Roja vunnit över i stort sett alla världens topplag. Vinster som gett Spanien ett stort favoritskap inför VM. Med all rätt. Ändå är läget inte helt ljust just nu.

Spelare som Marcos Senna, Andres Iniesta, Cecs Fabregas, Fernando Torres och Santi Cazorla är eller har alla varit skadade. Spelare som spelat i stort sett varenda landskamp, spelare man inte ersätter hur som helst. Och kanske det första och allvarligaste grus i maskineriet del Bosque haft hitills som förbundskapten. Idag finns inget som talar för att ovannämnda inte spelar i VM men del Bosque måste ändå börja tänka på ersättare eller reserver.

De tidigare reserverna som Dani Güiza, Alvaro Negredo, Busquets och Xabi Alonso är inga duvungar och har spelat bra när de fått chansen men vad finns efter dem? Jesus Navas har testats men känns inte given. Pedro spelar bra i ligan och öser in mål men hur många landskamper har han? Vart blev Canales av? Och vad sker i försvaret? Där finns inga stora problem men Arbeloa och Albiol har sett svettiga ut i ligan på sistone.

Vicente del Bosque har nog en tänkt VM-trupp och startelva klar men fortsätter Iniesta, Torres och Cesc att gå sönder så måste nya namn in. Och det är inte helt många som har fått chansen. Vågar del Bosque ta in nya oprövade kort direkt in i VM-truppen eller vad ska han göra? Oavsett hur det går kommer Spanien vara en av VM-favoriterna i sommar och jag gissar på en hel del huvudbry hos del Bosque innan truppen är helt uttagen.

Landskamper inför VM:
29 Maj - Innsbruck
Saudiarabien - Spanien

3 juni - Innsbruck
Sydkorea - Spanien

8 juni - Murcia
Spanien - Polen

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-04-17 12:15:00
Author

Fler artiklar om Spanien