Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Ligan lever

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Ligan lever

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Sådär ja, då var man tillbaka efter en veckas förkylning och efterspelet från El Clásico. Ligan lever igen i och med Espanyols kryss mot Barcelona som för övrigt var en fantastisk derbymatch att skåda trots det mållösa resultatet. Egentligen bör man tycka synd om Espanyol som innan säsongen hade tre "egentliga" nyckelspelare: Jarque, Tamudo och Ivan "den lilla Buddhan". Den förstnämnda gick tragiskt bort varpå Tamudo blivit utfryst av ledningen och "Buddha" skadat knät. Inte riktigt de bästa förutsättningarna när Espanyol skulle spela sin första säsong på Cornellà El-prat.

Valencia såg väldigt uddlöst ut igår men var lik förbannat bara en kryssribba ifrån ett kryss igår. Tycker att Real Madrid gör en bra match och nu är ligan helt öppen. Real har Mallis och Zaragoza kvar på bortaplan som "svåra" matcher samtidigt som Barca har Villarreal och Sevilla kvar borta. Detta kommer att bli otroligt spännande! Likaså i botten...

För övrigt lika jämnt i toppen både i England och Italien, Roma och United vinner om jag får gissa.

I Segunda División är det Sociedad som leder tätt följda av Levante och Cartagena. De sistnämnda hade varit spännande att se i högstaligan men Levante kan vi väl leva utan? Känns som Valencias svar på Märsta typ. Hoppas naturligtvis att Real Betis återvänder - ett lag som verkligen hör hemma i La Primera. Även Hércules och Elche ligger bra till, likaså Villarreal B som däremot inte kan ta klivet upp om man nu skulle ta en topp tre-placering. Rayo, Las Palmas, Cádiz och Celta är årets besvikelser annars.

Inter mot Barcelona blir en gigantisk match på alla sätt och vis, fixar Peps mannar ett kryss så tror jag på Barcelona i en finalmatch i Madrid. Ödets ironi dock om Inter vinner efter att Zlatan bytt sida för att vinna "den där jävla Champions..."

Nu är det dags för att spela in Euro Talk som ni ser på FANTV klockan 18:00 ikväll!

Avgå vulkanen,

Saludos.

Christopher Kviborg2010-04-19 10:13:00
Author

Fler artiklar om Spanien