Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Inter var som en flock arga hundar

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Inter var som en flock arga hundar

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Inter - Barcelona var verkligen en underbar match att skåda. Efter paus var det som att José Mourinho gått runt med en pinne och petat på sina spelare tills önskvärd irritationsnivå uppnåtts. Inter gjorde i mitt tycke det enda rätta - hög press och fysiskt spel. Är inte alla elva i Barcelona på topp just då så får man det svårt. Att sedan "Pappa Zanetti" lätt faderligt plockade bort "sonen Messi" är en annan femma. Zlatan då? Var han ens med i matchen?

Men Barca kan vända detta, inga problem alls egentligen om man tänker efter. Det kan mycket väl bli "enkla" 2-0 hemma på Camp Nou och vips så är Peps mannar i final. Men gör Inter första målet så tror jag faktiskt italienarna klarar detta, eller "italienarna" - det finns väl knappt några i dagens Inter?

Efter matchen ska det som vanligt kastas lite skit och det är som vanligt ligor mot ligor och fans som sympatiserar olika. Måste man hela tiden dra till med "det var en seger för Serie A" och "det var en seger för Primera División"? Måste man tvingas försvara sig så fort ett spanskt lag förlorar eller när ett Serie A-lag gör detsamma. Blir lite väl mycket taggarna utåt hela tiden efter dessa stormatcher. Vi kan väl enkelt bara konstatera att Inter gör en kanonmatch och att Barcelona fortfarande har en bra chans att gå vidare...mäta ligor kan vi göra senare om vi ens måste göra det?

Visst, Milito är offside men någon straff ska Barcelona absolut inte ha - tror jag till och med den mest inbitne culén medger.

Om José Mourinho dels slår ut Barcelona och sedan lyfter CL-pokalen på Bernabéu inför ögonen på Florentino Pérez så tror jag att det är startskottet för Mourinhos nya karriär, i Real Madrid.

För övrigt: Jag undrar varför det inte fördöms lika mycket när ishockey-supportrar skämmer ut sig? Nu rapporteras det om både inkastade föremål, snus och till och med urin! Hade det hänt på exempelvis Söderstadion eller Råsunda så hade fotbollen för 16:e gången dött. Men på något vridet sätt är det mera accepterat på en hockeyarena? I och för sig är det accepterat att slå ner en annan spelare med orden; "det tillhör ju sporten".

Imorgon håller vi självfallet på Atlético så att vi efter matchen kan förkasta Premier League som världens nästbästa liga...

Christopher Kviborg2010-04-21 11:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien