Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Känsloladdat

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Känsloladdat

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Ibland är det bara inte meningen. Det ska bara inte gå. Som det var för Barca igår till exempel. Det började bra när Pedro tryckte in ledningen till Barca och allt såg ut som vanligt. Men sen vaknade Inter. Och det med besked. Sneijders mål tillkom efter stort tryck och att det bara stod 1-1 i halvtid ska gästerna vara mest nöjda med. Och det skulle bli värre.
Det är tydligt att Barcelona inte riktigt är vana att ha vare sig spel eller marginaler emot sig. Inter pressade högt, stressade och arbetade kopiöst över hela planen och så fort det uppkom ett katalanskt läge var det antingen fel person som kom till skott eller så stack det ett Interben emellan. Och med en portugisisk domare som inte gärna blåste alls så går det inte mot ett smart och utmärkt spelande Inter. Nej inget gick som det skulle och ett imponerande Inter vann med 3-1.

Möjligheterna att vända i returen ser jag trots allt som stora men mot Mourinho vet man aldrig. Han har utmanövrerat Barcelona förut om man säger så. Och när Iniesta inte är på banan får både Xavi och Messi det tungt. Kom tillbaka Iniesta!

***
Det är rätt kul att se att alla vill se det mest upphaussade laget förlora. Precis som det var med Real Madrids storlag runt millenniumskiftet. Spelare, publik, tv, ja allt ville se ett bra resultat för Inter inför returen. TV6´s team gick till och med så långt att de pratade Inter, Inter, Inter i 90 minuter och knappt såg annat än blåsvart. Barcelona må vara överkonsumerat i media men när Italienska lag står för motståndet blir det genast tvärtom.

***
Dani Alves och straff. Kan det gå ihop? Jag är tveksam faktiskt. Nina Ljung skrev till mig om liknelsen med den gamla sagan Pojken och vargen och jag är beredd att hålla med. Det ska mycket, mycket till för att Alves ska få en straff och han ska absolut inte lägga sig så lätt som igår. Hade han försökt stå skulle han kanske blivit kapad på riktigt och då hade det varit en annan sak.

***
Från att ha haft full kontroll ser läget plötsligt tufft ut för Barcelona. En formsvacka är precis vad man inte behöver just nu då det drar ihop sig. Och visst, efter veckor med två-tre matcher per vecka så börjar orken ta ut sin rätt. Världens bästa lag kan minsann, precis som Kviborg säger, bli utan titlar i år.

***
Inter – Bayern på Bernabeu. En final som kommer närmare och närmare. Eto’o vs Robben i stor comeback på spansk mark medan Zlatan gnisslar tänderna.

***
Mourinho. Mannen med guldbyxorna. Kan inte låta bli att fascineras, beundra och samtidigt förakta den mannen. Svårslaget smart herre det där. Och det är alltid kontroverser runt matcherna han möter Barcelona i. Man säger att tillfälligheter jämnar ut sig och då är nu Barca nog kvitt för det flyt man hade mot Chelsea i förra årets semifinal…

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-04-21 20:35:00
Author

Fler artiklar om Spanien