Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: CL ska avgöras

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: CL ska avgöras

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

I veckan tas finallagen i årets Champions Leauge ut. I Barcas fall innebär det hemmamatch mot Inter och man måste vinna med minst två mål (2-0 ger seger, 3-1 förlängning). Och jag kan tänka mig att det finns mycket frustration hos de regerande mästarna. Men istället för att gnälla visar Josep Guardiola stort sportmanship. Pep är förvisso rutinerad men jag skulle själv inte förebrå honom om han exempelvis gnällde på domaren efter San Siromatchen.

Den absolut självklara anledningen till förlusten är naturligtvis Inters överlägsenhet men Pep säger också att "vi ville ha planen vattnad men det gjorde Inter. Och det är okej. De var hemmalaget och kan bestämma sådant. Det är så det funkar". Säkert med en viss irriterad underton men också hur gentlemannamässigt som helst.

När matchen drar igång på onsdag kommer iallafall alla vänskapliga undertexter vara glömda. Räkna med det. Kan bli en klassiker redan nu. Som jag ser fram emot det.

***
Pep, Mr. Barcelona. Gott så. Varför inte göra likadant i Real Madrid? Tänk er Raúl som coach för los blancos. Skulle kunna vara hur coolt som helst faktiskt. Två riktiga helyllekillar hos varsin bitter rival. Det skulle vara något.

***
Fyra omgångar kvar i ligan och då gäller det att vara bäst när det gäller. Men det finns de som inte alls klarat av detta. På de tio senaste omgångarna har Sporting, Deportivo och Málaga varit allra allra sämst och har bara skrapat ihop sex poäng var (Málaga sju) av 30 möjliga. Något som inte bådar gott. Och i helgen möts Málaga och Sporting i en riktig ödesmatch. Kan vara läge att något av lagen utökar sin poängskörd ordentligt då va?

***
Atlético är också kvar i Europa. Tro inte jag har glömt. Returmatchen på Anfield kan också bli hur häftig som helst. Men mer om det senare...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-04-26 22:25:00
Author

Fler artiklar om Spanien