Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Florentino bör vara lättad

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Florentino bör vara lättad

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Inters nio försvarare, som borde varit tio men det återkommer vi till, klarade sig mot Barcelonas tio anfallare i en match som tände till under de sista tio minuterna. Fram tills dess var det en stängd historia och Inters icke-italienska elva stängda alla ytor som fanns, du hade inte ens fått in en fluga bakom Inters backlinje om du så försökt i tre dagar, så stängt var det. Cynisk och trist fotboll tycker vissa, smart och taktisk andra.

Att Sergio Bosquets är en stor filmare känner väl de flesta till, sen att han i mitt tycke är överskattad som spelare är en annan femma. Här följer ett litet potpuri på Bosquets filming.

Zlatan då? Han kom, han sågs (?) och segrade inte. Svensken har en bit kvar till storformen och undra om inte en stekhet Bojan får chansen framöver? Barca-talangen hotade Inters backlinje på ett helt annat sätt än Zlatan som mest stod stilla, lite som en Berbatov kan man säga. Frisparken var dock galet hård och den hade Inter-Julio aldrig tagit om bollen istället susat innanför stolpen. Nu blev det ingen "jävla champions" för Zlatan och hans ställning i klubben kommer definitivt ifrågasättas - än mer om Real Madrid tar ligatiteln. I sådant fallar kammar Barca noll denna säsong, Kalle Anka-titlar som Supercopa och Europeiska Supercupen får faktiskt ursäkta.

En som säkerligen drog på smilbanden en aning var Real Madrid-presidenten Florentino Pérez som oavsett sin politiska korrekthet inte ville se Barcelona på Santiago Bernabéu med CL-pokalen i skyn. För många Real Madrid-anhängare hade det onekligen varit harikiri att få uppleva det. Istället blir det med tonen "ödets ironi" att Wesley Sneijder ställs mot Arjen Robben i finalen - eller hur Florentino?

Är på väg till Göteborg och senare Helsingborg för lite underhållande fotboll (not!) mellan Helsingborg och AIK. Om två timmar ställer jag mig upp här i första klass på x2000 och kör min gamla vanliga "Andres Lokko-line" och ber alla i vagnen att ställa tillbaka klockan ett år när vi anländer Göteborg...

José Mourinho, helt ärligt nu. Killen gjorde väl sin första match för Real Madrid igår? Hänger ni med? Portugisen är komplett galen men han är även ett geni och att slå ut Barcelona i Barcelona lockar säkerligen Pérez. Lyfter han CL-pokalen i Madrid så är han färdig i Milano och jag tror Florentino signar The Special One någonstans inne på Bernabéus katakomber. Känns som att det kan bli rätt underhållande presskonferenser om den gode José återvänder till Camp Nou som Real Madrid-tränare. Men det är klart - ingen slår ju Bernd Schuster på den fronten.

Nu mot Feskestan!
Un salud.


Christopher Kviborg2010-04-29 07:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien