Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Dags för final II

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Dags för final II

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Grattis Atlético! Efter 1-0 till Liverpool stängde jag av tv´n. Inte för att matchen var tråkig utan för att sömnen ropade på mig och att jag skulle gå upp kl.05 i morse. Bara att lyda sin egen kropp. Men det skulle jag inte gjort. Jag kan bara tänka mig hur gott det måste känns att se Forlán stänka in det avgörande målet. 

Äntligen fick Atlético lyckas med något den här säsongen. Och inte nog med det. Laget är det enda kvarvarande spanska i Europa och därmed alltså bäst i landet på den punkten. Nu tar de Fulham av bara farten!

***
Jag har alltid varit ett fan av UEFA-cupen men inte riktigt lyckats ta till mig Europa Leauge. Det skall erkännas. Inte förrän nu då. Men då är det så dags. Visst kan man tala om förlorarnas turnering men jag tycker också att den mest publikfriande fotbollen spelas här. Det kommer vi också få se i finalen.

Och till nästa säsong ska jag vara med redan från start. Lovar.

***
En funderan jag länge haft, och som jag också ser verkar har varit uppe på Fotbollskanalen, är huruvida det är orättvist eller inte att bortamål ska räknas i en förlängning. Båda lagen har inför extratiden spelat 2x45 minuter på både hemma- och bortaplan. Ska då det ena laget ha en fördel att göra mål på bortaplan på mer spelade minuter än vad det andra laget har? Å andra sidan har hemmalaget mer möjligheter att just som hemmalag avgöra i returen. Men ändå liksom. Svaret är inte helt glasklart tycker jag.

Hänger ni med? Vad tycker ni?

***
Trevligt Valborgsmässofirande på er! Nu ska jag ut i mulna Göteborg och tänka på annat än fotboll ett tag. Men vart f"n är solen?!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-04-30 16:45:00
Author

Fler artiklar om Spanien