Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Ödesdiger slutspurt

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Ödesdiger slutspurt

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Att ligan är jämn är väl att ta i men att den är spännande är det säkerligen desto fler som håller med om. Kanske för spännande till och med. För mitt i all hetsjakt i att vinna ligan riskerar spelarna att gå sönder. Och all vet ju vad det innebär med ett stundande VM-slutspel i antågande.

Vicente del Bosque har tidigare varit bekymrad över VM-truppen då spelare som Cazorla, Cecs, Torres, Iniesta och Senna är eller har varit skadade. Och efter igår kan det också var Xavis (o)tur.

Barcelonamittfältaren uppges iallafall ha spelat med stora smärtor i matchen mot Villarreal men att avstå spel var otänkbart när Barca fortfarande slåss om ligaguldet. I Iniestas frånvaro blir Xavi kanske än mer viktigare men det innebär också att VM-spelet kan vara i fara om smärtan fortsätter.

Pep Guardiola som naturligtvis vet om dilemmat verkar heller inte ha planer att avvara Xavi utan säger istället att "Xavi är kanske den bäste mittfältaren vid haft i klubben genom alla tider. Han känner bäst sin egen kropp och än så länge har han inte protesterat".

Xavis medverkan i VM är livsviktig för Spanien men lika viktig är han också för Barcelonas slutspurt. Låt oss hålla tummarna att Xavi håller hela vägen ut. Annars vågar jag inte tänka på vad som händer i Sydafrika...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-02 14:40:00
Author

Fler artiklar om Spanien