Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: En komplicerad sista omgång

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: En komplicerad sista omgång

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Málaga, Racing, Valladolid, Tenerife och Xerez. Där har ni lagen som fightas om två platser. Den sista omgången är ett riktigt getingbo och man behöver nästan vara utbildad raketforskare för att täcka alla tänkbara scenarion som kan inträffa.

Att tänka på innan den sista omgången:

1. Inbördes möten råder i Spanien

Det innebär att tabellbotten ser ut som följer inför omgång 38:

16. Valladolid 36 p.
17. Racing 36 p.
18. Málaga 36 p.
19. Tenerife 36 p.
20. Xerez 33 p.

Detta innebär alltså att det är Clementes Valladolid som har den bästa inbördes rankingen just nu mellan klubbarna som ligger på 36 poäng, Tenerife har således sämst.

Vilka klarar sig då kvar? Ska vi göra det enkelt för oss så utgår vi naturligtvis ifrån att Real Madrid slår Málaga på La Rosaleda och att Barcelona gör detsamma hemma på Camp Nou mot Valladolid. Gör man det så måste bör Tenerife ta en poäng borta mot Valencia samtidigt som Racing bör ta poäng hemma mot Sporting som inte har något att spela för. Därav blir mitt tips följande:

Málaga - Real Madrid 2
Barcelona - Valladolid 1
Racing - Sporting 1
Valencia - Tenerife X
Osasuna - Xerez 2

Detta ger oss en sluttabell som ser ut på följande vis, bottenstriden alltså:

16. Racing 39 p.
17. Tenerife 37 p.
18. Valladolid 36 p.
19. Málaga 36 p.
20. Xerez 36 p.

Nu tänker kanske en del att Valencia troligtvis slår Tenerife hemma - detta är naturligtvis fullt möjligt - och om Los Ché slår kanarie-laget så blir det Valladolid som på bättre inbördes möten klarar sig kvar om mina andra resultat går in. Skulle Málaga och Valladolid rentav ta poäng så blir det inte bara förödande för Real Madrid eller Barcelona utan även för övriga bottenlag. Knepigt värre!

CL-platsen tar Mallorca, man slår Espanyol hemma samtigt som Almería tvålar dit Andalucía-brodern Sevilla, inte genom att vinna men genom att spela kryss. Det räcker för att Manzanos mannar ska gå förbi. Personligen håller jag tummarna för just "äpplet" Manzano och hans Mallorca. Primärt för att Manzano och hans lag förtjänar det, sekundärt för att jag vill åka och sola samtidigt som jag ser en cool CL-match på Son Moix.

Toppen då? Kampen om guldet? Jag ger Valladolid max 5% chans att ta en poäng mot Barcelona i Barcelona. Clementes mannar är väl medvetna om att ett kryss mer eller mindre säkrar kontraktet om inte övriga resultat verkligen grinar Valladolid i ansiktet. Håller man kryss fram tills den 70:e matchminuten så kan man fixa det! Real Madrid då? Skulle inte förvåna mig ett dugg om man kryssar på La Rosaleda samtidigt som Valladolid kvitterar mot Barcelona i den 89:e minuten.

Avslutningen kommer att bli galen, lite på det!

Christopher Kviborg2010-05-11 12:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien