Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Sista hoppet i Europa

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Sista hoppet i Europa

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Det börjar dra ihop sig till både ligaavslutning och VM-slutspel. För att inte tala om final i Copa del Rey. Men också final i Europa Leauge. En turnering som iallafall för mig smugit med lite i skymundan den här säsongen. Atlético möter Fulham i finalen i Hamburg. I kväll! Shit, hur kunde jag nästan glömma det?

Båda lagen är naturligtvis på plats i Tyskland. Atlético i god tid då man inte vågade chansa på att den isländska röken skulle sabotera för mycket dagen innan.
Och vilken match vi kommer få se! UEFA-cupfinalerna var alltid öppna och målrika och det finns ingen anledning att tro denna första EL-final ska bli annorlunda.

Med spelare som Reyes, Agüero och Simão bakom Forlán kan inte Atléticos anfall vara annat än fruktat. Och med VM-aktuelle De Gea i mål är kanske Atlétis försvar starkare än på mycket länge. Madridlaget ser starkt ut och lyckas de bara undvika att göra just en Atléti så ska de ta hem Europa Leauge och även Spaniens enda Europatitel i år.

Men vad kan gamle Roy Hodgson göra för sitt Fulham? Mannen som under min uppväxt coachade Malmö FF. Mycket vatten har verkligen passerat mellan broarna sedan dess. Minst sagt.  Rutin finns det också hos Fulhams spelare. Medelåldern i laget är högre än något lag i England, Tyskland, Italien, Spanien eller Frankrike.

I de tolv senaste UEFA-finalerna har det blivit mer än tre mål i hela sju stycken, nio om man räknar övertid. Höjdpunkten är naturligtvis niomålsmatchen 2001 då Liverpool vann med 5-4 efter Golden Goal mot Alavés.

Hur många mål blir det nu? Jag gissar på fyra och 3-1 till spanjorernas fördel.
Heja Atlético!

***
Precis som Kviborg skriver så är sista omgången ofantligt oviss. Helt sjukt att egentligen ingenting är avgjort när vi kommit såhär långt. Inget av lagen som åker ut och ingen vinnare. Måste vara rekord!

Visst är det fördel Barca i toppen men det är nog inte bara att springa ut inför ett fullsatt Camp Nou och fira ligaguldet hur som helst heller. Inte utan ligans kanske bästa mittfältare Xavi. Inte utan Iniesta. Inte utan en anfallare i form. Det är tur man har Messi...

Jag vet vad jag kommer göra i helgen. Se fotboll. Upplösningen av ligan, alla cuper och med ett VM för dörren kan man bara säga en sak. Det är ju nu säsongen börjar!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-12 09:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien