Lagbanner
Spaniens VM-motståndare: Schweiz
Hakan Yakin & Co. har som målsättning att gå vidare från gruppspelet

Spaniens VM-motståndare: Schweiz

Spanienred kartlägger La Seleccións VM-motståndare. Först ut är Schweiz.

Schweiz
FIFA-ranking: 26
Tog sig till VM: Gruppseger före Grekland och Lettland.
Förbundskapten: Ottmar Hitzfeld
Stjärnspelare: Philippe Senderos, Alexander Frei

Om laget: Schweiz gör sitt fjortonde VM-slutspel i och med VM i Sydafrika. Målsättningen är att komma vidare från gruppen. Något de kommer få kämpa med i huvudsak Chile om att göra. Schweiz har inte rosat marknaden på senare år och i EM 2008 var det många som ifrågasatte om laget inte var för dåligt för att bli direktkvalificerat. I kvalet till VM spelade Schweiz dock bra nog och tog sig till VM som gruppsegrare i en ganska svag grupp med Grekland som största konkurrent.

Förbundskapten Ottmar Hitzfeld, som nästan är den största stjärnan själv, har gjort ett bra spelande lag av Schweizarna som inte har så många storstjärnor i laget förutom Alexander Frei som vi alla kommer ihåg från att gråtande lämna EM-premiären på grund av skada. Spanien mötte man senast i VM i USA 1994. Då vann spanjorerna med 3-0 efter mål av Fernando Hierro, Luis Enrique och Beguiristan.

Idealelva:
Diego Benaglio; 
Stefan Lichtsteiner, Philippe Senderos, Stephane Grichting, Reto Ziegler; 
Valon Behrami, Benjamin Huggel, Gökhan Inler, Gelson Fernandes; 
Eren Derdiyok, Alexander Frei

Chanser mot Spanien: Fotboll är ett spel och alla kan slå alla och så vidare. Men mot Spanien ska inte Schweiz ha en chans. Spanjorerna är bättre på alla positioner och kommer springa sönder motståndet. 3-0 från USA-VM kan mycket väl upprepas.

Spanienredaktionenrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-06-09 14:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien