Lagbanner
Säsongens lag - Målvakten

Säsongens lag - Målvakten

Robert och Nina från Spanienred utser Säsongens lag enligt en 4-4-2-uppställning. Och det är inte nödvändigtvis ligans allra bästa spelare som kommer med utan de som förtjänat det allra, allra mest den här säsongen. Först ut är målvakten.

Målvakt: Diego Alves, Almería
Ålder: 25
Nationalitet: Brasilien

Diego Alves, den första brasilianska målvakt att spela i Primera Division någonsin, har gjort en strålande säsong i ett Almería som ingen visste vart man hade när allt började i augusti. Laget nådde förvisso ingen topplacering men utan Alves vågar man inte tänka på vart det hade slutat för andaluserna som under hela våren var mer eller mindre driekt inblandade i bottenstriden.
 I stark konkurrens med Victor Valdés, Aouate och De Gea tycker vi att Diego Alves gjort den bästa säsongen av alla målvakter i La Liga.
Då vi tagit beslutet har vi vägt in förutsättningarna, och med en bra mycket sämre backlinje framför sig än de närmaste aspiranterna måste Alves i rättvisans namn sägas ha haft, och därtill tagit/tvingats ta, aningen mer ansvar. Med hedern i behåll har han på ett positivt sätt utmäkt sig som en av få i ett rätt blekt Almeria, och spekulationerna om var han kan tänkas hamna i höst har under säsongens gång varit många. Bland annat Milan sägs vara intresserade.

Diego Alves har med sina kvicka reflexer, sina många fotparader och sin skarpa, lite småsluga blick blåst mången stjärna på ytterligare ett mål i protokollet och i situation efter annan räddat sitt Almeria, blivit en stor publikfavorit.  
Därtill är han en skicklig linjemålvakt med en tydlig och för sina medspelare lättbegriplig vision. 
Inför varje halvlek ses han ofta fumla runt i sina strumpor, lite hukad vid den ena stolpen.  Det är där, i någon av dem, som han förvarar silverkorset han alltid bär med sig, och som han med en bön innan avspark placerar i närheten av  målet, eftersom man ju aldrig kan veta.
Att Dunga utelämnat denna defensiva auktoritet ur sin VM-trupp är en smärre skandal.

Spanienredaktionenrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-25 10:11:00
Author

Fler artiklar om Spanien