Lagbanner
Skribenternas lag
Manzano. Hyllad på Mallorca och av Spanienskribenterna

Skribenternas lag

En omgång återstår och ännu är ingen segrare korad. Men när Spanienskribenterna säger sitt är det Barcelona som dominerar.

Av de nära tjugo som röstat visade klar majoritet i alla fallen utom ett åt Barcelonahållet. Här är Spanienskribenternas bästa spelare på varje position 2009/2010.

Målvakt: Victor Valdés, Barcelona
Utskällde Valdés har inte bara gjort en utan två väldigt stabila säsonger. Fortfarande är han mycket i skymundan av Iker Casillas och fortfarande med ryktet om sig att vara något opålitlig. I alla fall fram till idag. Efter en säsong som inletts med seger i Spanska Supercupen, Internationella Supercupen och VM för klubblag kan nu Valdés få avsluta med en ny ligatitel och spel i VM. Inte så illa pinkat för en ständigt misstrodd målvakt.

*************************************

Försvarare: Gerard Piqué, Barcelona
23-åring som slog igenom i fjol i Barcelona. Debuterade också under viss skeptis i landslaget. Men den här säsongen är det ingen som tvivlat. Piqué är given i det Barcelonaförsvar som nu kan vinna ligan för andra året i följd. Han är inte bara klippan längst bak utan visar också tyngd i anfallsspelet. När Barcelona jagade mål mot Inter i Champions Leauge flyttade Pep Guardiola upp honom i anfallet. Med resultatet att Piqué också nätade. Kan bli enormt viktig för Barcelona de kommande åren. En ny (en till) Puyol.

************************************* 

Mittfältare: Xavi Hernandez, Barcelona
Världens genom tiderna bästa mittfältare enligt vissa spanska journalister. Den bästa spelare jag spelat med enligt Henrik Larsson. Slår aldrig bort en boll. Xavi kanske inte har haft den bästa säsongen i karriären men utan radarpartnern Andres Iniesta har Xavi fått dra ett tungt lass på katalanernas mittfält. Sprider lugn runt omkring sig och låter spelare som Messi briljera.



************************************* 

Anfallare: Leo Messi, Barcelona
Det mesta som finns att säga är redan sagt när det gäller den lille argentinaren. Hitills har Messi gjort 32 mål i ligan och även hunnit med att dribbla bort hela lagdelar innan han slagit bollen i mål. Har under säsongen öppnat upp för en diskussion om han är världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Ännu så länge slår han väl inte Pelé och Maradona men efter VM i sommar kan det ha ändrats.

************************************* 

Coach: Gregorio Manzano, Mallorca
Den enda icke-Barcelona i gänget. Har gjort ett fantastiskt jobb med Mallorca den här säsongen. Laget som tippades på plats 14 av samma skribenter som nu tagit ut det här laget slutar nu som sämst femma och får på något sätt spela i Europa kommande år. När Manzano tog över Mallorca 2006 var det för att förhindra nedflyttning. Nu fyra år senare har han klarat det med bravur och Manzano har även förekommit i snacket om vem som skulle leda landslaget efter Aragonés. Lita på att han nu är en möjlig efterträdare till del Bosque istället.

Väl mött!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-14 12:50:00
Author

Fler artiklar om Spanien