Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Avgörandets stund

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Avgörandets stund

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Då var den här. Helgen vi alla väntat på. Helgen då ligan avgörs. På alla sätt och vis.
Precis som vi tjatat om hela veckan så är inget avgjort i dagsläget. Utom möjligen då Valencias tredjeplats då förstås.

Och det är också det som är så skönt. Egentligen alla lag har något att spela för och det gör att vi slipper spekulationer om vem som betalar vem för att vinna och vilka som inte kommer göra sitt bästa och så vidare. Som det har blivit nu har vi fullt ös ända in på mållinjen och oavsett vilka som vinner och vilka som åker ut så blir det hur rättvist och fair play som helst.

Jag har också tjatat om att Real Madrid tappade titeln borta mot Tenerife i sista omgången. Två år i rad. Nu kan vi ha den precis omvända situationen. Dock med undantaget att Barcelona tappar den hemma mot Valladolid. Inte så troligt kanske men större under har skett förut. Eller hur?

Javier Clementes mannar kommer iallafall göra allt de kan lita på det. Men det kommer också López Muñiz mannar göra nere på Costa del Sol. Lika säkert är det. För en vecka sedan kände jag att ligan var avgjord. Nu är jag inte lika säker längre. Men mer om de matcherna imorgon för kvällens höjdpunkt är slaget om den sista CL-platsen mellan Sevilla och Mallorca.

Sevilla har ett tufft derby mot Almería borta medan Mallorca möter Espanyol på hemmaplan. Likadant som i toppstriden så har Sevilla de bättre utgångsläget men vid en Mallisseger så räcker inte en poäng. Båda lagen måste därmed vinna.

Det blir tajt men jag sätter mina slantar på Sevilla. De har vunnit de tre senaste matcherna mot Henok Goitoms gäng. Men å andra sidan har de två senaste på Juegos Mediterraneos slutat 1-0. En seger till vardera lag...

***
Valencia ja. Ett lag jag gett oförtjänt lite beröm den här säsongen. Jag trodde själv inte på en plats bland topp fem. Mycket på grund av förra säsongens ras. Men los Che har ryckt upp sig på ett imponerande sätt och högst välförtjänt tar man tredjeplatsen. Och inte enbart tack vare David Villa.

Det är bara att abdikera och lyfta på hatten. Bra jobbat Valencia.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-15 12:25:00
Author

Fler artiklar om Spanien