Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Ya está

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Ya está

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Det var det hela ja. Och det finns inte så mycket att säga som inte redan ältats i diverser matchrapporter, fueror, esquinor och andra artiklar. Säsongen har varit väldigt förutsägbar med några undantag och det var inte förrän de sista veckorna som ligan fick sin prägel. En prägel vi kan beskriva med ett enda ord. Rekord.

Barcelona tog nytt poängrekord, Real Madrid nytt vinstrekord, Messi tangerade antalet mål i skytteligan osv osv. Och det är helt ofattbart att det inte finns två vinnare. Det är bara att gratulera Barcelona till ligaguldet men också minst lika mycket Real Madrid. Precis som Pep Guardiola själv sa så borde ligan haft två vinnare den här säsongen.

Likadant kan jag inte låta bli att tycka synd om lagen i botten. Xerez som kämpade tappert in i det sista (borde inte laget vara topp tio säsongens andra halva?) fick ge sig till sist. Något väntat trots allt. Men för Tenerife och Valladolid skillde det inte mycket. Faktiskt bara ett mål hit eller dit. En småsak sett till en hel säsong. Lika mycket som jag själv njuter för Málaga lider jag med de andra. Bara att ta nya tag är jag rädd...

***
Just Málaga ja. Vad sägs om den här karikatyren gjord före matchen mellan Málaga och Real Madrid. En helt strålande skildring av Asterix och Obelix kamp mot romarna och deras väldiga rike med lille Duda i spetsen som Asterix.



Just att Málaga klarade sig kvar känns idag extra skönt då laget efter halva säsongen visade sig vara det lag som allra mest blivit bortdömt (felaktiga offside osv). Överlägset dessutom. Om jag inte missminner mig skulle laget ha rätt till upp till elva poäng mer om domaren inte gjort sina missar. Inget man kan göra något åt men på något sätt känns ändå detta som den kompensation vi väntat på hela säsongen.

Och ingen kan fira som i Málaga. Kolla bara på klubbpresident Fernando Sanz sa. "Den som går och lägger sig före kl.05 får böter". Och jag kan bara föreställa mig scenerna som utspleade sig längs med Avenida de Andalucía, La Malagueta och Plaza de la Merced igår. Nästan så man saknar det klasställen som Fraggle Rock eller Dr. Funk. Måste tillbaka till Solksuten snart!

***
I tjugo minuter var toppstriden spännande. Valdés gjorde en tabbe han inte brukar, Piqué duttade med bollen och Puyol var osäker. Men sen var det slutdarrat. 4-0 och Barcelona mästare. Inte mer än så.

Orkar inte hetsa upp mig så mycket över guldet men konstaterar iallafall på ett roligare sätt att Bojans avslut på säsongen var desto roligare. Just när man räknat ut honom dessutom. Det trodde man inte när man såg honom försöka spela fotboll i U21-EM på Ullevi för snart ett år sedan. Bra jobbat Bojan!

***
Svensk-kollen. Zlatan gjorde 16 mål i ligan och totalt 21 med CL och Copa del Rey. Mer än okej om ni frågar mig. Man brukar säga att det tar en säsong att komma in i Barcelona och jämför man med exempelvis Riquelmes eller Henrys första säsong så är Ibra ljusår bättre.

Vad gäller Henok Goitom så fortsätter han ha det tungt. Skador och otur som grinar honom i ansiktet. Goitom kan bättre och jag hoppas han får chansen att visa det nästa säsong istället.

***
Messi tog hem Pichichin och även Guldskon för Europas målkung. Valdés Zamoran. Grattis till båda.

Och visst är det imponerande med 34 mål. Jag vet faktiskt inte hur många av målen Messi gjort som spelmål men jag glömmer hitills aldrig Dani Güizas Pichchi då samtliga 27 mål var spelmål...

***
Nu återstår endast Copa del Reyfinalen och CL-finalen, båda i veckan, innan VM tar över till 100%. Vilken sommar vi har framför oss.

***
Och här kommer karikatyren som gjordes efter Málaga - Real Madrid.



Tack för den här säsongen!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-17 19:45:00
Author

Fler artiklar om Spanien