Lagbanner
Spaniens VM-motståndare: Chile
Chile laddar för sitt första VM sedan Salas och Zamoranos dagar

Spaniens VM-motståndare: Chile

Spanienredaktionen granskar La Seleccións VM-motståndare. Sist ut - Chile

Chile
FIFA-ranking:  15

Tog sig till VM: Tvåa i Sydamerikas VM-kval.

Förbundskapten: Marcelo Bielsa 

Stjärnspelare: Humberto Suazo

Om laget: Mycket i uppladdningen inför VM har handlat om Suazos skada. Nu ser det som att anfallaren missar matchen mot Honduras, för att sedan vara "day-to-day".

Skall man se på hur Chile tog sig till VM blir det genast en imponerande tillbakablick. Med endast Brasilien före sig i tabellen och med vinster mot bland annat Argentina, har Chile återigen satt sig själva i stor respekt i världsfotbollen. Och det är verkligen på tiden att andra axlar arvet från Zamorano och Salas.

Chile är i VM för första gången sedan 1998, då laget blev utslaget i kvartsfinalen mot Brasilien. Ett ganska roligt faktum är att laget tog sig vidare utan att vinna en enda match, eftersom det blev tre kryss i gruppmatcherna.

Liksom i Schweiz är tränaren själv - Marcelo Bielsa - en av de största stjärnorna. Bielsa har bidragit stort till att Chile ses som ett av de mest organiserade lagen i VM. Och det är just lagspelet, hur bra Suazo än må vara, som tagit Chile till VM.

Idealelva: Bravo; Jara, Ponce, Medel: Beausejour, Carmona, Vidal; M.Gonzalez, M.Fernandez, A.Sanchez; Suazo.


Chanser mot Spanien: Senast lagen möttes vann Spanien med 3-0, i en vänskapskamp i slutet av 2008. Men nu skulle jag vilja påstå att Chile har störst chans i gruppen att ta poäng mot Spanien. Jag baserar detta på följande: dels är det mycket troligt att Spanien redan är klart för avancemang i sista gruppomgången - vilket bäddar för Chilensk skräll. Men främst - Chile är ett hårt uppstyrt lag som kan störa vilket som helst av de stora lagen, när som helst. Se upp för Chile.

Vinst för Chile mot Spanien står oddsmässigt i dagsläget i omkring 6.05, och det känns ganska överdrivet.

Spanienredaktionenrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-06-11 14:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien