Lagbanner
Säsongens lag - Vänsterbacken

Säsongens lag - Vänsterbacken

Robert och Nina från Spanienred utser Säsongens lag enligt en 4-4-2-uppställning. Och det är inte nödvändigtvis ligans allra bästa spelare som kommer med utan de som förtjänat det allra, allra mest den här säsongen. Här kommer vänsterbacken

Vänsterback: Nacho Monreal, Osasuna
Ålder: 24
Nationalitet: Spanien

Säsongens kanske största utropstecken på sin position. För ett år sedan spelade Monreal U21-EM i Sverige och sedan har det gått fort. Debut i Vicente del Bosques A-landslag och storspel hos Camachos Osasuna. Monreal var länge på tal att bli en VM-joker i Sydafrikatruppen men lämnades utanför under 2010 års tidiga landskamper.

Kanske har det också gått lite för fort för Nacho Monreal. Under U21- EM spelade Monreal 90 minuter i Spaniens alla tre matcher mot Tyskland, England och Finland sedan blev det som sagt uttagning till A-landslaget där Monreal fick spela mot Makedonien och Armenien.

Till sin spelstil påminner detta framtidslöfte en hel del om den i landslaget givne Joan Capdevilla, och visst är han kanske aningen mindre offensivt lagd, men  han är desto stabilare i defensiven.

Osasunacanteranon Nacho spelade i slutet på säsongen sin hundrade match A-lagsmatch klubben, säsongen är hans fjärde. Den första var inte särskilt lyckad, inramade av många småskador som avlöste varandra fick minuterna se sig ytterst begränsade.
Därefter har det gått bättre.

Monreals kontrakt med klubben går ut 2011, och intressenterna är plötsligt många. Särskilt Atlético Madrid uppvaktar vänsterbacken som är noga med att understryka att han ämnar fullfölja sitt kontrakt och inte "tänker längre in i framtiden".

I Osasuna blev det 30 matcher den här säsongen varav 29 från start och Monreal har en given ytterbackspost i Pamplona. Så även i vårt lag.


Spanienredaktionenrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-26 16:15:00
Author

Fler artiklar om Spanien