Lagbanner
Säsongens lag - Högerbacken

Säsongens lag - Högerbacken

Robert och Nina från Spanienred utser Säsongens lag enligt en 4-4-2-uppställning. Och det är inte nödvändigtvis ligans allra bästa spelare som kommer med utan de som förtjänat det allra, allra mest den här säsongen. Först var målvakten Diego Alves, här kommer högerbacken

Högerback: Andoni Iraola, Athletic Bilbao
Ålder: 27 år
Nationalitet: Spanien

Athletics rutinerade högerback har gjort en stark säsong. Efter dryga sju år i La Liga är Iraola också en av Athletics mest rutinerade spelare. Från sin högerbacksplats attackerar Iraola gänra offensivt och tack vare en utmärkt bollkontroll lyckas han ofta. Med andra ord är Andoni en modern och offensiv ytterback vilket är ett måste i dagens fotboll.

Iraola, som faktiskt började som yttermittfältare men skolades om till back vilket förklarar en del av hans mer anfallsinriktade kvaliteter, är idag given i Athletic och har även fått testa på spel i landslaget under Vicente del Bosque. Men än så länge har det inte blivit mer än spel mot Danmark och Estland.

Under sin många år i ligan har han aldrig spelat mindre än 30 matcher per säsong och är en viktig stöttpelare för klubben, som i höstas förlängde hans kontrakt med ytterligare två år. 
Athletic och Iraola förblir så varandra trogna, och varför ta isär ett lyckat äktenskap?

Spanienredaktionenrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-25 16:51:00
Author

Fler artiklar om Spanien