Lagbanner
Säsongens lag - Mittback #1

Säsongens lag - Mittback #1

Robert och Nina från Spanienred utser Säsongens lag enligt en 4-4-2-uppställning. Och det är inte nödvändigtvis ligans allra bästa spelare som kommer med utan de som förtjänat det allra, allra mest den här säsongen. Här är den första mittbacken

Mittback: Gerard Piqué, Barcelona
Ålder: 23
Nationalitet: Spanien

Med mer karaktär av en rockstar än en fotbollsspelare finner vi på vår första mittbacksplats en kille som inte bara spelar spelet bra. Han ser också ut att älska det. Gerard Piqué är en äkta entertainer och har alltid ett leende på läpparna oavsett situation. Ser man en intervju med en Barcaspelare är det ofta Piqué framför kameran, visar tv bilder från en Barcelonasamling är det Piqué som skojar med de andra spelarna och vinner Barcelona ligan är det Piqué som håller i mikrofonen när vinnarna ska presenteras.

Fotbollsmässigt då? Jo, Gerard Piqué visade upp sig på allvar för den spanska publiken under förra säsongen då han återvände till hemlandet efter spel i Manchester United. Piqué gjorde sitt i den katalanska backlinjen, gärna utan att utmärka sig för mycket placeringssäker som han är, och blev sedemera också uttagen i det spanska landslaget. Något som många kritiserade hårt.

 I år har kritiken varit tystare. Efter massivt storspel både defensivt och offensivt i Barcelona har Piqué klivit fram och nästan blivit mer kapten än kaptenen själv, Puyol. Piqué är också given i Vicente del Bosques VM-lag och förmodligen en lika stor ledargestalt även där. Så också i Säsongens lags backlinje.

Spanienredaktionenrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-25 20:57:00
Author

Fler artiklar om Spanien