Lagbanner
Säsongens lag - Mittback #2

Säsongens lag - Mittback #2

Robert och Nina från Spanienred utser Säsongens lag enligt en 4-4-2-uppställning. Och det är inte nödvändigtvis ligans allra bästa spelare som kommer med utan de som förtjänat det allra, allra mest den här säsongen. Här är mittback nummer två

Mittback: Raúl Albiol, Real Madrid
Ålder: 24
Nationalitet: Spanien

Raul Albiol har fotbollen i blodet. Hans far spelade då det begav sig, och brodern Miguel huserar i Segunda Division, gick från Rayo Vallecano till Murcia i höstas. Raul själv uppfostrades i Valencias ungdomsakademi och har representerat Spanien genom ungdomslandslagen all along, raka vägen upp i A-laget och fram till EM-guldet 2008. Runt knuten väntar VM i Sydafrika.

I och med flytten från Valencia till Real Madrid i höstas har Albiol tagit ytterligare ett par steg i sin utveckling. På bara en säsong har han satt sin prägel på backlinjen, i allra högsta grad bidragit till att stabilisera den och klassas nu som "ett stort avbräck " då han inte haft möjlighet att kunna medverka - ett kvitto på vilken  avgörande roll han kommit att spela för sitt lag.

Snabb, placeringssäker och bra på huvudet.
Det ser fint ut.

Spanienredaktionenrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-26 10:12:00
Author

Fler artiklar om Spanien