Lagbanner
Säsongens lag - Yttermittfältare #2

Säsongens lag - Yttermittfältare #2

Robert och Nina från Spanienred utser Säsongens lag enligt en 4-4-2-uppställning. Och det är inte nödvändigtvis ligans allra bästa spelare som kommer med utan de som förtjänat det allra, allra mest den här säsongen. Här kommer den siste mittfältaren.

Yttermittfältare: José Antonio Reyes, Atlético Madrid
Ålder: 26
Nationalitet: Spanien

Säsongen 99-00 gjorde en blott 16-årig Reyes A-lagsdebut med Sevilla mot Zaragoza. Han togs snabbt upp i ungdomslandslaget och spåddes en lysande karriär.
Spikrakt uppåt har det dock aldrig gått för 26-åringen, som periodvis fått finna sig tämligen utskrattad i allehanda sammanhang.
Han led av hemlängtan under åren i Engand, och klagade på sina lagkamraters dåliga inflytande under sejouren i Arsenal. Lite lagom fjantigt. Inte boostade exflickvännen hans image då hon efter att Reyes avslutat deras förhållande berättade för alla som ville lyssna om vilken morsgris denne var.
När Reyes vid övergången från Real Madrid (han avgjorde på Mallorca och gav marängerna segern den gången) till Atletico sade att det varit en dröm sedan länge för honom att representar Los Colchoneros skrattade man på nytt.
Haha. Skitkul.

Men.
Reyes har fått upprättelse under säsongen som gått. Mer än så.
Reyes har imponerat.
Han har varit fantastisk, hans irrationella spelstil och den utmärkta vänsterfot han begåvats med har gjort livet svårt för Atléticos motståndare, han har hittat hem efter sina många virrfärder.
Han har tystat sina belackare, och trots att han inte kom med i den slutgiltiga VM-truppen (han hade gott platsat) så kan José Antonio luta sig tillbaka och återspegla glansen från sin personligen bästa säsong i Spaniens enda Europacuppokal 09/10, till vilken han i allra högsta grad är direkt bidragande.

En eloge!

Spanienredaktionenrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-27 21:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien