Lagbanner
Säsongens lag - Yttermittfältare #1

Säsongens lag - Yttermittfältare #1

Robert och Nina från Spanienred utser Säsongens lag enligt en 4-4-2-uppställning. Och det är inte nödvändigtvis ligans allra bästa spelare som kommer med utan de som förtjänat det allra, allra mest den här säsongen.

Yttermittfältare: Pedro Leon, Getafe
Ålder: 23
Nationalitet: Spanien

Född in i en familj där idrotten alltid spelat en central roll föll det sig naturligt för yngste sonen i en skara av fyra, Pedro, att själv söka sig till dithän. Namnet León är egentligen inte hans efternamn - det bär han tillsammans med sina två bröder, även de elitidrottsmän - Luis som är tävlingscyklist, och Antonio som spelar inomhusfotboll- som en hyllning till den äldste brodern som tragiskt gick bort i en motorcykelolycka år 2006.

För lite drygt ett år sedan spelade Pedro León U21 EM i Göteborg, utan att göra något större väsen av sig. Visserligen gjorde han mål i matchen mot Finland, men till vilken nytta?
Tillbaka i Spanien bytte han klubb för fjärde (femte om vi ska räkna med steget från Murcia B upp till A-laget, det ska vi kanske) gången i sin karriär, lämnade Valladolid för spel i Getafe.
Och där, däremot har det gått bättre för Pedro León, som varit en av de mest framträdande spelarna på sin position - inte bara i klubblaget, utan i hela ligan - under säsongen, och som seden bjuder efter ett fantastiskt år har de stora lagen fäst sina blickar på stjärnskottet. Till exempel Chelsea, Real Madrid, Milan och Manchester City sägs vara mycket intresserade.

Med en till synes oändligt sprudlande energi och en uppfinningsrikedom få förunnad har han varit Getafes offensiva motor, och är naturligtvis en av de tyngst bärande spelarna bakom klubbens Europa League-plats.
Pedro León är dessutom en exceptionell frisparksskytt och har en av Spaniens bästa högerfötter.
Åtta mål har det blivit den här säsongen, och nio målgivande passningar.

Pedro León går den längre vägen. Han har kommit imponerande långt.
Och det här är ändå bara början. 


Spanienredaktionenrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-26 21:29:00
Author

Fler artiklar om Spanien