Lagbanner
Säsongens lag - Innermittfältare #2

Säsongens lag - Innermittfältare #2

Robert och Nina från Spanienred utser Säsongens lag enligt en 4-4-2-uppställning. Och det är inte nödvändigtvis ligans allra bästa spelare som kommer med utan de som förtjänat det allra, allra mest den här säsongen.

Innermittfältare: Xabi Alonso, Real Madrid
Ålder: 26
Nationalitet: Spanien

Lika självklar som Leo Messi var på vårt offensiva mittfält, lika självklar är Xabi Alonso på den defensiva biten av detsamma. Mannen som sällan gör så mycket väsen av sig utan istället låter spelet tala. Det är sällan man ser Xabi Alonso ta plats, göra spektakulära intervjuer eller hålla låda. Xabi är en soldat helt enkelt. Han gör sitt jobb förbannat bra och thats it.

Och likadant har det varit i Real Madrid. Med egentligen allt fokus på klubbens andra och betydligt dyrare nyförvärv, har Xabi Alonso slagit alla förhandstips. Och det efter ett tungt sista år i Liverpool. Men baskern har ryckt upp sig rejält och var stabiliteten själv på marängernas mittfält. Något som i våra ögon understryker att värvningen av Xabi var Real Madrids absolut viktigaste och med facit i hand också den mest lyckosamma. Xabi har varit stöttepelaren Real Madrid saknat sedan Makeleles dagar och han har gett laget den trygghet det behöver.

Efter Marcos Sennas skada som ledde till denns uttåg ur La Selección har Xabi blivit hans värdige arvtagare och väntas nu vara given i sommarens spanska VM-elva.

Spanienredaktionenrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-27 16:39:00
Author

Fler artiklar om Spanien