Lagbanner
Säsongens lag - Innermittfältare #1

Säsongens lag - Innermittfältare #1

Robert och Nina från Spanienred utser Säsongens lag enligt en 4-4-2-uppställning. Och det är inte nödvändigtvis ligans allra bästa spelare som kommer med utan de som förtjänat det allra, allra mest den här säsongen.

Innermittfältare: Leo Messi, Barcelona
Ålder: 22
Nationalitet: Argentina

Ja hur kan man inte ta ut Messi i Säsongens lag? Hur man än vrider och vänder på det så måste den lille argentinaren med. Under den säsongen som varit har Messi stundtals gjort som han velat oavsett om motståndaren har hetat Valladolid eller Real Madrid. Och vid 22-års ålder är det redan tal om Messi är världens bästa spelare eller inte. Vi i Spanienred tycker snacket är lite väl överdrivet. Ännu. Men tar han sitt Argentina till VM-guld likt Maradona gjorde 1986 så är frågan betydligt mer motiverad.

Messi har den här säsongen också jämförts med ett tv-spel. Och visst ser han ibland ut som han var hämtad direkt från ett sådant? Messi har med ett neutralt ansiktsuttryck sprungit, sprungit och sprungit. Och hur mycket man än sparkar efter honom så faller han aldrig. Messi har skapat, dribblat, passat och skjutit. Mål efter mål. Hela 34 stycken, tangerat ligarekord, och med det får han inte bara Pichichin som Spaniens bästa målskytt utan också Guldbollen som Europas bästa målgörare. Messi har egentligen bara gjort två dåliga matcher. De mot Inter i Champions Leauge, och vips så var Barca utslaget där. Något som visar på hans betydelse än mer. 

Leo Messi är egentligen anfallare men i vårt lag nöjer vi oss istället att flytta tillbaka Messi från anfallet till ett offensivt mittfält.


Spanienredaktionenrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-27 10:52:00
Author

Fler artiklar om Spanien