Lagbanner
Säsongens lag - Anfallare #1

Säsongens lag - Anfallare #1

Robert och Nina från Spanienred utser Säsongens lag enligt en 4-4-2-uppställning. Och det är inte nödvändigtvis ligans allra bästa spelare som kommer med utan de som förtjänat det allra, allra mest den här säsongen. Här kommer anfallare nummer ett.

Anfallare: Pedro, Barcelona
Ålder: 22
Nationalitet. Spanien

Pedro vem? Hur många hade koll på denne yngling när säsongen började egentligen? Idag vet desto fler. Det är ett som säkert. Efter att ha inlett säsongen som inhoppare avslutade Pedro den som ordinarie. Hans facit blir mer imponerade när han faktiskt varit med och petat Zlatan Ibrahimovic.

Med en spelstil som är minst sagt konventionell gör Pedro ofta det oväntade. 
Lite stelt, lite trubbigt och med armar som en väderkvarn ser det inte alltid snyggt ut, nästan som killen försöker fly för sitt liv ut från arenan snarare än att jaga bollen. Men vad gör det? Tolv mål på 34 matcher är mer än okej för en kille som ursprungligen var tänkt att endast vara inhoppare.

Som extra grädde på moset fick Vicente del Bosque upp ögonen för 22-åringen från Santa Cruz de Tenerife. I dagarna blev Pedro uttagen till VM i Sydafrika. Och det som debutant, utan att ha gjort en enda landskamp för A-landslaget. Imponerande.

Spanienredaktionenrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-28 10:04:00
Author

Fler artiklar om Spanien