Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Tränarnas match

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Tränarnas match

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Ikväll avslutas den europeiska fotbollssäsongen med finalen i Champions Leauge. En final som även i iår innehar spanskt deltagande. Men nu bara i finalarenan Santiago Bernabeu i Madrid.

På startlinjen har vi två lag som båda kan ta en trippel. Inter som redan vunnit den italienska ligan och cupen samt Bayern München som gjort motsatsen i Tyskland.
På planen har vi många spanskbekantingar som gör comeback så att säga. Framför allt Eto' o, Sneijder och Robben. Men det är inte här huvudfokus kommer ligga, utan på lagens respektive tränare. José Mourinho och Louis van Gaal. En provocerande, tjurskallig portugis mot en arrogant och slug holländare. Italien mot Tyskland men ändå Portugal mot Holland.

Hur det än går känns det som att Inter är ett starkare lag men att Bayern har en slugare coach. Slugare rent fotbollstaktiskt då alltså. För Mourinho sitter inne med tjuvnypen som gör honom till en vinnare. Och något säger mig att han kommer spela upp hela sitt register för att flirta med Madridpubliken på den arena han själv troligen kommer ha som hem nästa säsong.

Må bästa lag vinna.

***
Gratts Sevilla. Och Grattis Atlético. Två spanska vinnare en säsong som bara innehållit två andra lag. Cupfinalen i Barcelona blev en underhållande tillställning där till sist andaluserna gick vinnande ur striden efter två snygga mål.
Kul också för de som av klubben Sevilla fått hjälp att ta sig till Katalonien. Stort!
Firande uppgetts ha hållit på hela natten.

***
En kollega till mig på semester i Barcelona ringde mig på jobbet.
- Robert, har det varit någon match här? Det är fullt med folk med fotbollströjor i stan. Dock inte Barcelonas färger. De rödvita ser lite ledsna ut...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-22 08:45:00
Author

Fler artiklar om Spanien