Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: VM-bloggen

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: VM-bloggen

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Robert:
Säsongen är slut och bloggen byter skepnad. Välkommen till VM-bloggen. Här kommer alla vi som följer Spanien under VM i Sydafrika att skriva när vi känner att vi har något att förmedla.

Den spanska VM-truppen samlades iallafall idag i Las Rozas i Madrid. På lördag spelar laget match mot Saudiarabien på Tivoli Neu i Innsbruck (ljuva minnen!) och därefter väntar Sydkorea och Polen innan avresa Sydafrika.

Och visst är det underbart med uppladdning i Österrike? I samma stad där Spanien spelade mot Ryssland och Sverige under EM och i samma land där man blev Europamästare. Gissar på att det är fler än jag som får fina flashbacks från sommaren 2008.

***
De lägre divisionerna tutar på i kölvattnet av Primerans avslut. I Segundan är ännu inget avgjort men det är det däremot i Segunda B. Igår blev Granada för första gången på evigheter klara för Segundan. Detta genom att slå ut Alcorcón (Real Madrids benmän från Copa del Rey ni vet). Staden Granadas riktiga lag alltså och inte köpeshistorien Granada 74 som härjade i serien för någon säsong sedan. Och Granada satsar vidare uppåt. Med spelare som Berrocal - "Segundan B´s Beckham, Iván Amaya, Den nye Eto'o Igahlo (inhyrd från Norska Lyn)  och andra som spelat i Primeran tidigare kan andaluserna bli en giftig nykomling nästa år.

Även Ponferradina blev igår också klara för Segundan. Och även de satsar på rutin. I laget finns den gamle Real Sociedad-bekantingen Oscár de la Paula samt gamla Primeraspelare som Rubén Vega, Victor Salas och Jonathan Valle.
Segundan blir verkligen två profillag rikare nästa säsong.

***
Imorgon börjar artikelpubliceringen av Säsongens lag som jag och Nina tagit fram. En 4-4-2-uppställning med de spelare vi tycker förtjänat det mest den här säsongen. Alltså inte nödvändigtvis de allra bästa. Missa inte!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-24 19:01:00
Author

Fler artiklar om Spanien