Lagbanner
Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: FIFA´s världsranking

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: FIFA´s världsranking

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika

Robert:
Idag släppte FIFA sin senaste världsranking, den sista inför VM gissar jag. Och ska vi gå på den blir det Brasilien som vinner VM med Spanien som god tvåa. Dock så tror jag inte det blir så men drömma går ju. I ett Cupspel kan allt hända och det räcker med en frispark åt fel håll på fel position så är det finito, varken mer eller mindre.

Minns Spanien - Frankrike i VM 2006. Spanien tar ledning på straff och allt ser ut att vara klart. Frankrike spelar bra, men så bra? Sen blir det mål i fel läge, allt rasar och adiós España. Så blev det då, så kan det bli nu.

FIFA´s lista:
Brasilien
Spanien
Portugal
Holland
Italien
Tyskland
Argentina
England
Frankrike
Kroatien

***
Vad tror jag om VM då? Ja utan att tippa mästare så går tankarna typ såhär om storlagen:

Argentina - Imponerar nu och säkerligen i gruppspelet. Sen blir det hasta luego tidigt.
Tyskland - Vinner efter straffar så att säga. Alltid med när det gäller.
Spanien - Kapacitet att vinna VM men har en dålig känsla...tyvärr.
Italien - Kan gå hur som helst, förmodligen med hela vägen
Brasilien - Minst semifinal
England - För en gångs skull mer än bara snack. Outsider till guld.
Holland - Spelar som i trance fram till kvarten då allt fallerar
Portugal - Har ingen som kan göra mål. Ute tidigt.
Frankrike - För instabila

Outsiders: Elfenbenskusten, Ghana

***
Zlatan får det inte lättare i Barcelona i och med att Sverige inte spelar i VM. Där hade han haft en ypperlig chans att visa vad han går för. Istället får alla hans konkurrenter göra det medan han själv kanske glöms bort under tiden.
Jag tycker lite synd om Zlatan men å andra sidan ser ju fotbollen ut så. Man kan inte räkna med att spela en halv karriär i klubbar som Barca eller Real. Den dagen du inte duger åker du ut direkt...

***
Har plöjt igenom Sportbladets...eller egentligen FIFA´s...två första VM-DVD´er och de är faktiskt väldigt underhållande. Om det inte vore för det pajasbetonade studiosnacket de själva lagt in före FIFA-filmen då förstås. Bara för att få en svensk touch givetvis.

***
Och på tal om kritik. Jag får mycket (välförtjänt) kritik men jobbar å andra sidan inte ens i huvudsak med journalistik (tyvärr). Vad ska då inte de som faktiskt gör det till 100% få?!  
Iallafall är det kul att så många faktiskt uppskattar det lag jag och Nina tillsammans tagit ut. Till de som inte gör det. Det är väldigt hård konkurrens om platserna och vi har vägt många namn fram och tillbaka innan vi kommit fram till de lag vi gjort. Det är många om äran men bara få som fick den den här gången.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-26 19:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien