Lagbanner
VM vi minns: Tyskland 2006
Raúl deppar inför VM 2006

VM vi minns: Tyskland 2006

Spanienredaktionen minns spanska VM-slutspel. Från Mexico 1986 och framåt. Här VM i Tyskland 2006.

Puyol bryter Ukrainas spel på mittplan, tar bollen, gör en piruett och spelar vidare till Torres som tappar bollen. Cesc fångar upp den och spelar tillbaka till Puyol ute vid straffområdeskanten. En snabb passning innåt i banan till Torres som i full fart klappar till bollen på halvvolley. Pang. 4-0 till Spanien mot Ukraina och VM´s kanske snyggaste mål.

Spanjorerna imponerade å det största i den här matchen. Xabi Alonso nickade in 1-0, David Villa utökade till 2-0 på frispark och 3-0 på straff och så Fernando Torres till 4-0. En lekande lätt öppning i VM mot ett på förhand ganska starkt Ukraina. Skulle detta VM äntligen få tillhöra Spanien? Ja chansen var stor.

Resten av gruppspelet gick också bra. Spanien spelade i Grupp H. Förutom Ukraina väntade Tunisien och Saudiarabien. Tunisien slogs tillbaka, trots ledning, med 3-1 efter mål av Raúl x2 och Fernando Torres. En seger som också säkrade avancemanget. I den sista matchen blev Juanito ensam målskytt mot Saudiarabien. 
Härnäst kvartsfinal i Hannover mot Frankrike.

Inför matchen mot Frankrike var de flesta spanjorer segervissa. Den här gången skulle det bara gå vägen. Spanien hade imponerat, Frankrike hade det inte. Svårare än så var det inte. Efter 0-0 mot Schweiz, 1-1 mot Sydkorea krävdes det 2-0 på Togo innan Frankrike vågade ta ut åttondelsplatsen.

Matchen började också helt planenligt i Spaniens favör. 1-0 genom David Villa på straff och kanske lades det även här grunden till tankar att "vi fixar det", trots motståndet.
Fransmännen vägrade iallafall att ge upp. Ribery gör 1-1 i en misstänkt offsidelöpning och Viera gör snopet 2-1 till spanjorenas stora förtret. Aragonés mannar är helt klart det bättre laget men utan att göra mål vinner man inte. När Vieras nick dessutom går via Sergio Ramos in så är det extra surt.

I slutsekunderna har Zidane lekstuga mot ett spanskt lag som satsar allt på offensiven och hans 3-1 stänger helt matchen. Efteråt hyllas Zidane av de utslagna Spanjorerna och ännu en gång har Spanien fått lämna ett VM-slutspel snöpligt och alldeles för tidigt. För vilken gång i ordningen vet ingen. Härnäst väntar VM i Sydafrika. Revansch då tack!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-06-04 16:14:00
Author

Fler artiklar om Spanien