Lagbanner
Inf&ouml;r Spanien - Saudiarabien<br> Tillbaka d&auml;r allt b&ouml;rjade
Såhär många kommer få spela mot Saudiarabien...nästan

Inför Spanien - Saudiarabien
Tillbaka där allt började

I det första genrepet inför VM väntar Saudiarabien på Tivoli Neu Arena i Innsbruck. Platsen där de första matcherna på väg mot EM-guldet spelades

Juni 2008. Spanien besegrar först enkelt Ryssland och sedan efter vissa besvär Sverige. Två av tre segrar i gruppspelet och de första stegen mot EM-finalen i Wien. Idag, två år senare är La Selección tillbaka på samma mark men nu för att ta sig an Saudiarabien i ett första test inför Sydafrikaäventyret.

Med ledorden "VM är vårt absoluta mål" ger sig Spanien in i matchen mot Saudierna. Något som innebär att spanjorerna mest intresserar sig för att få lite spring i benen och lufta de flesta spelarna. Småskadade Torres och Cesc kommer därför knappast att spela alls medan truppens utropstecken Pedro och Javi Martínez garanterat kommer göra det.

Vicente del Bosque har annars tagit ut en elva som troligen kommer likna den tilltänkta VM-elvan. Förutom de skadade då alltså. Casillas känns given i mål. Likaså backlinjen. På mitten kan Silva få tänkas flytta ner ett steg när Torres träder in i handlingarna beroende på den uppställning del Bosque till sist väljer.  I laget är också Andres Iniesta tillbaka och det ska bli kul att se vad han kan göra efter sin långa frånvaro.

Motståndarna Saudiarabien under ledning av José Peseiro, assistent åt Quieroz när han var i Real Madrid, är inte kvalificerade för VM utan försöker bygga ett slagkraftigt lag för framtiden. De flesta för att inte säga alla spelarna är okända för den breda massan i Europa och allt annat än en komfortabel spansk seger skulle vara en skräll. Helt klart är motståndet satt utifrån att få spela ihop laget i lugn och ro snarare än att möta någon som påminner om det kommande VM-motståndet.

Förvänta er inget skönspel i Tyrolen utan snarare än match med många byten för att ge minuter åt så många som möjligt. Förvänta er heller inget annat än en spansk seger.

A por ellos!

Matchinfo:
Spanien - Saudiarabien
Tivoli Neu Arena, Innsbruck - Österrike
Kl.18:00 Lördag 29 Maj

Preliminära laguppställningar:

Spanien:
Casillas;
Sergio Ramos, Piqué, Puyol, Arbeloa;
Busquets, Xabi Alonso, Xavi;
Silva, Villa, Iniesta

Saudiarabien:
Ali;
Abass, Al-Fraidi, Shuhail, Hawsawi;
Duradyan, Al Rishani, Dossary, Al Mousa;
Autef, Al-Sahlawi

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-28 23:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien