Lagbanner
Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Spanien är dödliga

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Spanien är dödliga

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika

Robert:
Senaste nytt. Spanien är dödliga. Inte alls de rymdvarelser vi vant oss att se dem vara.
3-2 mot Saudiarabien avskräcker inte någon. Förvisso "bara" i en träningsmatch inför VM men ändå. Slutresultatet i sig är oviktigt, spelet desto mer av betydelse.

Störst gladde Andres Iniesta som visade stor spelglädje efter sin långa frånvaro. Mest saknades Casillas förtroendeingivande spel där bak. Casillas känns ändå given som sista utposten men röster gör ändå gällande att det numera diskuteras vem som ska vara förstakeeper. Bara en sån sak. Casillas har inte haft en dålig säsong men heller ingen överjävlig. Räkna med att Reina och Valdés får chansen iallafall en halvlek mot Sydkorea eller Polen.

***
Innsbruck ja. Vilka ljuva minnen som väcks till liv. Under två veckor hade vi staden som bas under EM-slutspelet och jag lärde mig uppskatta den till fullo. Mitt i en gryta bland snötäckta alptoppar ligger Tyrolstaden, till synes insprängd bland bergen. Centrum är litet men mysigt och inte helt olikt en svensk medelstor stad.

Tivoli Neu Arena ligger precis vid Autobahn och här såg jag Sverige - Ryssland på plats. En match där ryssarna imponerade fantastiskt mycket. Speciellt deras publik. Kan säga att det var gåshud att höra halva arenan sjunga den gamla sovjetiska nationalsången och sedan vilt skandera "Ru-si-ja" matchen igenom.

Sedan att ena långsidan saknar tak gör inte saken sämre. Det gör att man ser rakt in i Alptopparna. Väldigt spektakulärt. Och då har jag inte ens gått in på utelivet.

Det var nämligen också här som vi fick spendera natten, eller gryningen, i ett parkeringsgarage sedan vi missat vår nattvärd. Fyra gubbar inträngda i en stinkande bil. Och sedan planlöst promenerande i Innsbruck för att vänta tills någon var körklar nog att föra bilen de dryga två timmarna längs Autobahn till Zell am See. Bättre nätter (och dagar) har jag haft kan jag säga.

***
Hyfsad match i Madrid igår. Real Madrid mot Milan. Gubblagen vill säga. Real med spelare som Zidane, Butragueño, McManaman, Fernando Sanz, Figo och Amavisca vann med 4-3 över Rossi, Cafú, Boban, Simone, Panucci, Rui Costa och alla andra i Milan. Hyfsade namn...

***
Säga vad man vill om Mourinho men La Liga blir en stor färgklick rikare med honom. Ska bli kul att se om han får det tålamod Pellegrini inte fick.

***
Segundan spelar på. Bara några omgångar kvar. Just nu både Real Sociedad och Hércules på uppflyttning. Snälla låt det fortsätta vara så.

***
Till sist. Marca har en omröstning där man bland 100 utvalda namn ska ta med sin bästa VM-elva någonsin. En enda svensk finns med bland alla kandidater. Tomas Brolin!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-31 19:21:06
Author

Fler artiklar om Spanien