Lagbanner
Inför Spanien - Sydkorea
Sergio Ramos får fortsatt förtroende mot Sydkorea

Inför Spanien - Sydkorea

Österrikeäventyret avslutas med match mot Sydkorea och den här gången experimenterar Vicente del Bosque mer än mot Saudiarabien

Efter det att Vicente del Bosque låtit många av de ordinarie spelarna visa sitt i matchen mot Saudiarabien så mönstrar förbundskaptenen nu betydligt fler oprövade kort. Och med bara en match kvar före VM efter detta så är det nog den sista chansen för de allra flesta att visa vad de kan. Inte minst målvakterna kommer göra allt de kan för att visa vad de kan när Casillas har darrat.

Och Iker Casillas har all anledning att vara orolig. Det känns förvisso som att Realkeepern sitter säkert i målet men samtidigt kan man inte förneka att han inte gjort sin bästa säsong. Och gör Reina eller Valdés en överjävlig match. Ja då måste del Bosque nästan tänka över sin sista utpost en extra gång. Mot Sydkorea börjar Pepe Reina mellan stolparna.

Andra ändringar är främst på mitten. Javí Martínez går in på en ensam defensiv mittfältsposition. Framför sig får han troligen Navas, Cesc, Iniesta och Mata medan Llorente får förtorendet på topp. Ju fler som fått minuter i benen innan VM, desto bättre. Räkna därför med många byten även här.

Motståndarna Sydkorea minns vi alla från VM 2002 då man som hemmalag slog ut spanjorerna på straffar i kvarten. Matchen omgicks av en hel del omdiskuterade domslut. Spanien fick bland annat två mål bortdömda och det kändes inte helt rätt. En förlust som fortfarande svider.

Om vi hade tålamod med Spaniens spel mot Saudiarabien får vi nog ha det igen. Det är inte nu la Selección ska vara som bäst och ingen kräver det heller. Ska reserverna få spela i VM är det dock dags att bevisa det nu. För dem är det nu eller aldrig då del Bosque troligen vill ha sin tilltänkta VM-elva i den sista matchen mot Polen den 8:e.

A por ellos!

Matchinfo:
Spanien - Sydkorea
Tivoli Neu Arena, Innsbruck - Österrike
Kl.18:00 Torsdag 3 Juni

Preliminära laguppställningar:

Spanien:
Reina;
Sergio Ramos, Marchena, Albiol, Capdevila;
Javi Martínez;
Jesús Navas, Cesc Fábregas, Iniesta, Mata;
Llorente

Sydkorea:
Woon-Jae;
Ji-Sung, Dong-Jin, Yong-Hyung, Jae Sung;
Chung Yong, Keun-Ho, Chu-Young, Jung Soo;
Sung Yeung, Hyung-Il

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-06-02 22:07:00
Author

Fler artiklar om Spanien