Lagbanner
De spanska VM-arenorna
VM drar igång i veckan!

De spanska VM-arenorna

I veckan börjar VM. Men för Spaniens del först den 16 juni. Tills dess - Här är de spanska spelplatserna där de första stegen mot VM-guldet ska tas

Den 16 juni smäller det. Då går Vicente del Bosques mannar in i turneringen. Då måste spelet klaffa, alla ska vara redo, även småskadade spelare som Fernando Torres, Andres Inietsa och Cesc Fabregas. Det är dags att leda Spanien mot VM-guld. Allt måste klaffa.

Först ut är gruppens enda Europeiska motstånd, Schweiz. Sen väntar latinolagen Honduras och Chile. Alla matcher på olika arenor runt om i Sydafrika. Ett land större än man tror. Ett land präglat av historiens vingslag. Några av arenorna har stått sedan urminnes tider, andra är färdigbyggda för just VM.

Här är stadionguiden till La Seleccións spelplatser.


Match 1 - Schweiz, Durban. 16 Juni:

Durban Stadium, eller Moses Mabhida som den också kallas, är nybyggd inför VM. Arenan som ligger i staden med samma namn är belägen på Sydafrikas sydostkust och rymmer 69 957 åskådare. Arenan ska vara inspirerad av den sydamerikanska flaggan och har fått sitt namn efter Moses Mabhida som utvisades ur Sydafrika 1963 men senare fick återvända och jobba med ANC:

Här möter La Selección alplandet Schweiz i den så viktiga första matchen.

**********************************

Match 2 - Honduras, Johannesburg. 21 Juni:

Ellis Park Stadium är en av två arenor i Johannesburg i norra Sydafrika. Arenan tillhör normalt Orlando Pirates i den Sydafrikanska ligan och rymmer 61 639 åskådare. Eliis Park byggdes 1982 men har restaurerats upp inför VM. Ellis Park är uppkallad efter mannen som upplät mark till arenan och har även hyst VM-finalen i rugby 1995.

Här tar Spanien emot Honduras och här spelades också finalen i Confederations Cup förra sommaren mellan Brasilien och USA.

**********************************

Match 3 - Chile i Tshwane/Pretoria. 25 Juni:

Loftus Versfeld Stadium ligger i nordligaste Sydafrika och byggdes redan 1906. Arenan är restaurerad inför VM och rymmer 49 365 åskådare. Arenan används normalt som en rugbyarenan men Bafana Bafana spelar också landskamper här. Bland annat besegrades Sverige som första Europeiska lag 1999.

På arenan spelar de Sydafrikanska lagen Mamelodi Sundowns och SuperSport United. Loftus Versfeld är döpt efter den man som i början av 1900-talet organiserade idrotten i Pretoria. Här möter Spanien Chile i den avslutande gruppspelsmatchen.

Källa: FIFA

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-06-07 21:40:00
Author

Fler artiklar om Spanien