Lagbanner
Inför Spanien - Polen
Sista kampen innan VM. Match mot Polen och hela den tilltänkta elvan minus Sergio Ramos väntas få spela

Inför Spanien - Polen

Sista genrepet innan allvaret tar vid och nu är det inte fråga om att några reserver ska få chansen igen.

Imorgon spelar la selección sin sista match innan VM-äventyret drar igång. Då på hemmamark i Murcia. Vicente del Bosque verkar ha startelvan klar och i den finns inte många möjligheter för debutanter.

Nu drar allvaret igång. Polen känns som en bra värdemätare innan VM. Laget missade förvisso mästerskapet men brukar ändå vara pålitliga i kvalen. Dessutom är det ett fysiskt lag, lite grann som Schweiz. Mycket talar också för att del Bosque mönstrar den tilltänkta VM-elvan med ett enda undantag. Sergio Ramos. Madridspelaren får troligen vila sig i form medan Arbeloa får en chans till att visa att han ska spela i VM.

I övrigt är Casillas tillbaka i mål, Barcaspelarna Puyol och Piqué tar mittbacksplatserna och Capdevila vänsterkanten. På mitten spelar Silva, Xavi och Iniesta ett offensivt mittfält framför både Busquets och Xabi Alonso. Och längst upp kamperar David Villa ensam i Fernando Torres frånvaro. 

Fernando Torres, den enda spanjoren som inte fått speltid än sägs av läkarna ha goda möjligheter att spela i VM, och vill det sig väl kan han också göra ett inhopp mot Polen.

Polen som laddar inför hemma-EM om två år misslyckades att ta sig till VM och satsar därför mer förståeligt ungt och på sikt. Närmast kommer laget från en 0-0-match mot Serbien vilket får anses som ett bra resultat. Polen är i övrigt relativt okänt för undertecknad men det finns profiler som Arsenals Fabianski i målet.

Efter två mindre bra träningskamper är det nu dags att få upp tempot och börja prestera. Nästa vecka börjar VM för spansk del och då finns inga ursäkter längre. Men än så länge finns det iallafall tid. Matchen väntas följas av tiotusentals förväntansfulla supportrar. Bara under träningen dök det upp 10 000 fans.

A por ellos!

Matchinfo:
Spanien - Polen
Nueva Condomina, Murcia
Kl.22:00 Tisdag 8 Juni

Domare: Michailis Koukoulakis (Grekland)

Preliminära laguppställningar:

Spanien:
Casillas;
Arbeloa, Puyol, Piqué, Capdevila; 
Busquets, Xabi Alonso; 
Silva, Xavi, Iniesta; 
Villa

Polen:
Fabianski;
Blaczykowski, Jodlowiec, Sadlok, Wojtkowak;
Grosicki, Dudka, Mierzejewski, Peszko;
Lewandowski, Nowak

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-06-07 23:10:00
Author

Fler artiklar om Spanien