Lagbanner
Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Snyggaste målen

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Snyggaste målen

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika

Varje VM har haft sina tjusningar och sina delikatessmål. Det finns hundratals att gotta sig bland och att som här välja ut fem är inte lätt. Men jag gav det iallafall ett försök.
Håll tillgodo. Mina fem absolut vackraste VM-mål.
















1. Manuel Negrete, Mexico.
I åttondelsfinalen i hemma VM slog Negrete till från ingenstans alls. En tillknäppt situation, lite hawaii. Bollen går fram och tillbaka mellan Mexarna innan Negrete till sist klipper till, i brist på annat liksom. Och det är inte vilket skott som helst. Liggandes i luften sparkar Negrete in bollen. Inte en cykelspark, utan snarare än sidledsspark. Ja jag vet inte. Kolla här själv. Ett underbart mål!



*************************************
2. Josimar, Brasilien
VM 1986 i Mexico. Brasilien möter Nordirland i gruppspelet. Laget har redan vunnit mot Spanien och Algeriet med 1-0 och spelar mest av matchen mot Nordirland. Brassarna leder med 1-0. Då slår han till. Josimar. Med en ruggig höger ställer han Nordirlands målvakt helt. Kolla in!






*************************************
3. Carlos Alberto, Brasilien
VM 1970. VM-final mot Italien. Bollen går genom hela laget. Sakta men säkert. Tostao, Brito, Clodoaido, Pele, Gerson, Clodoaido som drar några spelare, Rivelino, Jairzinho, Pele igen. Ett lätt passning ut till höger och där kommer Carlos Alberto med fart. Pang! Se det här.





*************************************
4. Martin Dahlin, Sverige
Ingen lista utan ett nickmål. 1.45 in i klippet dunkar Martin Dahlin in bollen med huvudet. Det är VM i USA 1994 och Sverige leker med Ryssland. Nicken är stenhård och sitter otagbart i nätmaskorna. Check it out.









*************************************
5. Darío Rodriguez, Uruguay
Match mot Danmark i Japan/Sydkorea 2002. Det är båda lagens första match och Danmark leder med 1-0. Då slår Darío Rodriguez till med vänsterdojan. Och det med en rätt skaplig träff. Eller vad säger ni?







*************************************
Det finns givetvis en uppsjö av andra mål jag kunde valt men dessa blev de som fastnade på näthinnan denna gången. Visst kunde jag tagit Maradona mot England 86, Pele i VM-finalen på Sverige 1958 eller vem som helst annars men det får bli en annan gång.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-06-08 20:35:00
Author

Fler artiklar om Spanien