Lagbanner
Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Sina egna fiender

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Sina egna fiender

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika

6-0 mot Polen talar sitt tydliga språk. Så också att Fernando Torres äntligen kunde spela. Och dessutom gjorde mål. Det enda smolket i glädjebägaren var Iniestas byte men det visar sig troligen inte vara allvarligare än att han i värsta fall missar den första matchen mot Schweiz. Och tur det för Iniesta behövs om Spanien ska ta VM-guld.

Hur som helst så går La Selección nu in i turneringen som storfavoriter. Har ni hört den förut? Och spansk media gör inte saken sämre. Hyllningskörer vart än man vänder huvudet. Marca ägnar också en hel artikel åt vad resten av världen skriver om La Roja. VM-guld, VM-guld, Vm-guld. Kan det sluta annat än i kaos?

Jag minns att situationen var liknande inför åttondelen mot Frankrike 2006. Äntligen skulle fransmännen besegras. Så blev det inte... Tack och lov är fotbollen inte så förutsägbar.
Minns förlusten mot USA i Confederations Cup eller för all del matchen mot Saudiarabien nyligen. En sådan match i VM och det är godnatt. Större skrällar har skett. Danmark vann ju EM 1992 utan att ens vara kvalificerade. Och Spanien har misslyckats i VM förut om jag säger så...

De största fienderna då? Det är dem själva. Utan tvekan.

***
Afrikas första VM började bra. Portugisiska journalister blev rånade medan de sov. Sydafrika kanske inte är så jäkla redo ändå. Jag hoppas jag har fel. Annars kan det bli rätt olustigt i värsta fall...

***
Bara två omgångar kvar i Segundan. Snart är Real Sociedad ett Primeralag igen...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-06-09 21:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien