Lagbanner
Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Språkkurs för att varna?

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Språkkurs för att varna?

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika

6-0 i all ära och ett larvigt snyggt 2-0 - men: den stora skrämselhickan kom såklart när Spaniens Zidane - Andres Iniesta   gick av. Och ärligt talat,  samtliga som håller på Spanien skulle utan att blinka byta ut ett fantastiskt genrep mot en hel och kry Iniesta ( nu ännu mer lik Zizou efter att ha rakat bort håret).

Spanien får helt andra dimensioner med Iniesta ( och Silva också för den delen) i startelvan. Se bara på hur det gick mot USA i Confederations Cup.

Senaste nytt är att Iniesta endast lider av en svullnad, men är högst osäker till start mot Schweiz.

***
- Var hundrade år lyckas Mexiko med något omöjligt.

Javier Aguirre uttalar sig om sitt Mexikos chanser att ta hem bucklan inför VM. Synd att det där ”något omöjligt per århundrade ” redan är förbrukat  - med tanke på att Jorge Campos fick ha på sig det här under VM 1994...

 - och designade en hel del av sina målvaktskläder själv . Och tyckte att det var snyggt. Och att sponsorn gick med att på att låta sitt namn stå kvar på ”kreationen”. Och att Campos under samma tidsepok hade några alternativa ställ som faktiskt var mindre vackrare än den på bilden.  Många ”något omöjligt per århundrade ” där.

Tanken var väl att tröjan skulle fungera som en fågelskrämma (får vi väl hoppas). Och det målet måste man ju säga att han lyckades med, fast på det dåliga sättet. Kanske lyckas Mexiko ändå. Fast chansen är väl ungefär lika stor som att Campos vaktar målet i sommar. 

***
VM-domarna lär sig tydligen engelska svordomar - för att kunna dela ut varningar i fall fula engelska ord skulle hoppa ut (och det ligger i farans riktning för att inte ta i).

Frågan är hur det står till med övriga språkkunskaper hos domarna. Jag förutsätter givetvis att Hansson, de Bleeckere och Webb även lär sig de språk som behövs för att bedöma vad som är bra eller dåligt språkbruk. Exempelvis har Ravshan Irmatov självklart koll på på de spanska svordomarna inför öppningsmatchen...

***
Mer kläder. Diario Marca listade i veckan samtliga nationers VM-tröjor. Nya Zeelands svarta är snyggast tätt följd av Englands hemmaställ (den sköna kragen är ett stort plus, fast den blir genast mindre vacker med den röda siffran på) och den spanska målvaktströjan (retro är rätt). Tre enkla och stilrena tröjor, till skillnad från andra något mer tveksamma skapelser…Även USAs tröja är het.

Mest saknad är Danmarks gamla Hummeltröjor. Årets danska är ljusår ifrån den gamla goda tiden.

***
Det ska blir riktigt spännande att se vad Chiles Alexis Sanchez får chansen att visa.

***
Undrar om Campos designade sina privata kläder också? Hoppas verkligen inte det.

***
Tre journalister rånade i Sydafrika. Tänk hur det hade kunnat gå för snälla, naiva och väldigt fulla vikingar i blågul krigsfärg…

***
Överraskningen: Arjen Robben skadad…

***
Till sist VM - Zinedine Zidane visar att inte bara kan skalla med huvudet.

- Le Pen (f d partiledare för ett högerpopulistiskt parti i Frankrike) dog nästan när han såg tio svarta män som sjöng Marseljäsen.

Och:

- Den som lyckas besegra Spanien vinner också VM.

Ytterligare ett uttalande som befäster Zizous intellekt.

R V2010-06-10 13:22:00
Author

Fler artiklar om Spanien