Lagbanner
Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Segundanews

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Segundanews

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika

Grattis Real Sociedad. I skuggan av VM är San Sebastians stolthet tillbaka i finrummet. Efter 2-0 på Celta Vigo i den näst sista omgången blev det igår klart. Stort jäkla grattis säger jag till baskerna för Real Sociedad är ett lag som hör hemma i Primeran. Välkomna tillbaka!

***
Grattis också till Levante. Valencialaget säkrade även de avancemanget igår via 3-1 på Castellón. Välkomna tillbaka även till dem!

***
Den sista platsen står nu mellan Real Betis och Hércules. Två lag jag själv gärna ser i Primeran. Nu kan det bara bli ett av dem.
Betis möter redan klara Levante på hemmaplan i den sista omgången medan Hércules spelar borta mot redan nedflyttningsklara Real Unión.
Spännande!

***
Cádiz och Las Palmas. Två lag som lever mycket farligt just nu. Las Palmas har i den sista omgången Gimnástic på hemmaplan och Cádiz möter Numancia hemma. Seger och det kan ändå bli Segunda B för båda lagen. Kanske hur tråkigt som helst.

***
En sak är i alla fall säker. Segundan fortsätter att vara hur jämn och spännande som helst. Om en vecka vet vi hur det gick och vilka lag som spelar i Primeran nästa säsong.

***
VM då? Ja vi måste ju nämna det lite i alla fall. Såhär långt är mina intryck: 
* Klose och Podolski kan vara hur osynliga som helst i sina klubblag men ge dem en tysk landslagströja och ett mästerskap så blir det mål. Massor av mål. 

* Sydafrikanska supportrar efter ”bara” 1-1 på Mexico – Vafan(a) vafan(a) 

* En annan spelplats i VM är Soweto – så vet du 

* Holland blir giftiga. De spelar ju nästan på hemmaplan. Det holländska arvet i Sydafrika är ju minst sagt stort. 

* VM´s ord såhär långt. SYD. Sydafrika, Sydkorea. Två lag som imponerar. 

* Vad fan gör Grekland i VM? 

* England. Snacka om att en förbannelse vilar över laget alternativ någon form av loserstämpel. På något sätt hittar man alltid en syndabock. Och det är inte svårt. 1998 var det Beckham som sparkade ner Simeone, 2006 Wayne Rooney när han snyggt stämplade Cristiano Ronaldo i pungen och nu alltså Green. Ska man tycka synd om dem eller bara skratta? Å andra sidan hade nog David James inte gjort det bättre. Ingen kan strula som honom. USA är i vilket fall bättre än många tror. Och stort av engelsmännen att inte skylla på bollen trots att de kanske är det lag som mest kan göra det.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-06-14 15:45:00
Author

Fler artiklar om Spanien